Bibl veceri 016

 

U prvom tjednu došašća i Godine očinstva u srijedu, 30.studenog započele su Biblijske večeri u župi Gospe Sinjske u SinjuVoditelj susreta već desetu godinu je fra Domagoj Runje, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Za temu ovogodišnjih susret voditelj je na poticaj proglasa mons. Marina Barišića, splitsko-makarskog nadbiskupa za Godinu očinstva uzeo: Očinstvo u Bibliji. Kroz vrijeme došašća obrađivati će se biblijski likovi iz Starog zavjeta, a kroz vrijeme korizme iz Novog zavjeta.

 

 

Bibl veceri dosasce 016

 

Na prvom je susretu fra Domagoj sudionicima približio lik Adama i njegovih sinova te odnos Noe i njegovih sinova. Govorio je i o zadaći oca u obitelji te o važnosti očinskog blagoslova. Sljedeći će susret održati u utorak, 6. prosinca u 18.30 u dvorani Posljednje večere, a obrađivati će se lik praoca Abrahama.

 

Potičemo sve ljude dobre volje na aktivno sudjelovanje u tumačenju Radosne vijesti koja je itekako potrebna današnjem čovjeku tako opterećenom crnim i mračnim vijestima. Poziv upućujemo našim očevima da sudjeluju na ovim susretima u Godini koja je posvećena njima da kroz biblijske likove očeva još bolje uvide koju im je divnu i odgovornu zadaću njihov Stvoritelj namjenio.