Početak nove liturgijske i crkvene godine svečano je započeo u Župi Gospe Sinjske. Na prvu nedjelju došašća, u nedjelju 27. studenog 2016. godine, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Na Svetoj misi za djecu u devet sati, izveden je adventski igrokaz „Isus će doći“ autorice Ankice Svirač. Kroz dijalog i pjesmu približena je svetost vremena došašća. Djevojčice koje su predstavljale četiri adventske svijeće poslale su poruku da njihova svjetlost želi ući u svaki dom i da po njima svako srce pripremi mjesto malom Isusu koji ima doći u božićnoj noći. Igrokaz je bio popraćen pjesmom uz solo dionice članova Dječjeg zbora. Djecu su pripremali za izvedbu s. Jelena Mijić i fra Jure Župić. (Više fotografija - klikni)

I u drugim zajednicama Župe Gospe Sinjske na 1. nedjelju došašća obilježen je početak nove crkvene i liturgijske godine. U zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, predstavljeni su kandidati za Prvu svetu pričest. Oni su uz prigodni recital upalili prvu svijeću na adventskom vijencu. Zajednici je predstavljen i novi pastoralni listić „Sv. Nikola Tavelić“ sa svim važnim najavama događanja u zajednici i Svetištu Gospe Sinjske kroz dane došašća.

Od početka mjeseca studenoga za djecu i mlade organizirane su kreativne radionice na kojima su djeca izrađivala adventske vijence i druge božićne nakite. U projektu je sudjelovala vjernička zajednica Sv. Nikole Tavelića i područna osnovna škola fra Pavao Vučković u Brnazama. Kroz radionice djecu su animirali vjeroučiteljica s. Dominika Vrdoljak, nastavnica Višnja Romac, gđa Ivanka Vukasović-Lončar i fra Antonio Mravak. Radove djeca će predstaviti na Božićnom sajmu škola u Sinju 4. prosinca.

I u Glavicama zajednica Sv. Ivana apostola recitalom „Svjetlo nade“ obilježen je početak došašća. Nakon recitala učenici područne škole u Glavicama izveli su dvije prigodne pjesme uz koreografiju župnog vikara fra Lukice Vojkovića. Za krizmanike i predkrizmanike organizirane su radionice u izradi adventskih vijenaca. Radionice su organizirali župni vikar fra Lukica Vojković, odgojiteljice u vrtiću Ankica Poljak i Nataša Romac.