Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i 25. obljetnicu pada Vukovara, u četvrtak 17. studenog 2016., obilježen je u gradu Sinju i Župi Gospe Sinjske. Obilježavanje je započelo svetom misom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Misno slavlje predvodio je gvardijan fra Petar Klapež uz još 11-oricu svećenika. Na misi su sudjelovali hrvatski branitelji, franjevački sjemeništarci, učenici srednjih i osnovnih škola s područja Sinja sa ravnateljima i nastavnicima te brojni župljani.

Preko mise pjevali su članovi Zajednice mladih Gospe Sinjske. U propovijedi fra Petar je pozvao da se sjetimo svih očeva i majki kojima je 18. studenoga dan boli, a osobito onima koji još ne znaju gdje su posljednja počivališta njihovih sinova i kćeri.

Na kraju mise framaš Moreno Vuković izrecitirao je stihove Siniše Glavaševića – „Moj grad“, a duhovnu šansonu - „Milost“ ispjevala je Jelena Pavić, nastavnica glazbe. Tihi mimohod uz brecanje zvona sa zvonika Gospe Sinjske i s upaljenim svijećama krenuo je iz crkve preko Pijace, Glavičkom do Vukovarske ulice. Na čelu mimohoda stupali su hrvatski branitelji sa hrvatskom trobojnicom, zastavama braniteljskih udruga i postrojbi proizašlih iz Domovinskog rata. Sudionici mimohoda lampione su ostavljali duž Vukovarske ulice.

 

Susret je završio molitvom odrješenja za sve poginule u obrani Vukovara i domovine. U ime grada sve nazočne je pozdravio dogradonačelnik Zlatko Ugrin. U svom obraćanju zahvalio je svim Sinjanima i Sinjankama što su se odazvali i na dostojanstven način odali počast gradu Vukovaru i svim poginulima u njegovoj obrani. Nositelj projekta „Moje svjetlo za moj Vukovar“ bila je udruga UTIS i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, a sudjelovali su Župa Gospe Sinjske te srednje i osnovne škole s područja Sinja.

 

VIŠE FOTOGRAFIJA (KLIKNI)