U klaustru samostana Čudotvorne Gospe Sinjske dovršeno je postavljanje radova u staklu na temu "Pjesme stvorenja" sv. Franje Asiškog. Cjelokupno djelo rad je akad. kipara fra Duje Botterija. U izradi autoru je pomagaloviše suradnika. Tekst cijele pjesme u kojoj je sažeta cijela Franjina duhovnost, uklesan je u žbuci a slike su izrađene u tehnici fuzije stakla. Ovo djelo započeto je 2010. godine. 

Autor je pjesmu interpretirao služeći sebojama i apstraktnim oblicima. Naime svaku pojedinu  kiticu prati odgovarajuća kompozicija. U pripremi je i monografija kojom želimo pomoći promatraču u čitanju ovog djela. Svečani blagoslov i otvorenje upriličit će se u trodnevnici proslave krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske. U toj prigodi bogoslovi naše provincije otpjevati će cijelu "Pjesmu stvorenja".

 

Sv. Franjo ovom pjesmom ostavio nam je snažan poticaj u ljubavi prema Bogu i svimnjegovim stvorenjima. Papa Franjo svoju je posljednju encikliku: Laudato si'  napisao nadahnut ovim važnim spisom našeg utemeljitelja. Nadamo se da će nam ovaj zagonetni umjetnički doživljaj biti radost i nadahnuće u čitanju ove veličanstvene pjesme. Autor fotografija je Zoran Alajbeg.