U četvrtak 21. srpnja 2016., godine izvršena je primopredaja službe župnika u Župi Gospe Sinjske. Službu župnika predao je fra Ante Bilokapić, dosadašnji župnik, a istu je primio fra Perica Maslać, novoimenovani župnik.

Na primopredaji bio je prisutan don Stipe Ljubas, dekan Cetinskog dekanata kao delegat Splitsko - makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića, a u ime Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja primopredaji župe prisustvovao je gvardijan fra Petar Klapež. 


 

U nedjelju 17. srpnja, na svetoj misi u 10 sati, pred župljanima se od župničke službe oprostio fra Ante Bilokapić. Fra Antin oproštajni govor donosimo u cjelosti:

Dragi župljani!

Na životnom putu svećenika, obilježavaju nas dolasci i odlasci. Prije četiri godine sam došao a danas odlazim. Od ranog djetinjstva sam vezan za Svetište i lik Čudotvorne Gospe. Tako da sam imao osjećaj da sam kući sa  svojima.

Moja lađa sada plovi prema jugu u Župu sv. Ilije u Metkoviću, a ta ista župa vama daruje novog župnika fra Pericu Maslaća. U prvom redu želio bih se zahvaliti za dane provedene u Svetištu o. gvardijanu fra Petru Klapežu, svećenicima u svetištu, također svim svećenicima u filijalnim crkvama u Župe Gospe Sinjske, a posebno ministrantima, čitačima, pjevačima u svim zborovima sa voditeljima č. s. Jelenom Mijić, maestrom fra Jurom Župićem. Zahvaljujem se i s. Trpimiri koja krasi Svetište i brine se o crkvi. Osoblju u župi i svetištu, molitvenim zajednicama i skupinama te volonterima našeg Caritasa.

Odlazim oplemenjen za jedno životno iskustvo, za dobrotu ljudi koje sam susreo, a i onda kad je bilo drugačije utjecao sam se našoj Gospi koja mi je uvijek pomagala naći pravi put.

Tako i danas iako po ljudskoj prirodi rastanak je težak, odlazim radosna srca na novu njivu Gospodnju. A sve vas od srca preporučujem u molitve i zagovor Čudotvornoj Majci , našoj Gospi , da rastete kao zajednica s novim župnikom fra Pericom Maslaćom.