Zarucnicki Sinj lipanj 2016 3

U petak 17. lipnja 2016. godine u Svetištu i Župi Gospe Sinjske započeo je zaručnički tečaj. Na tečaju sudjeluje 67 parova koji kroz sljedeći šest mjeseci namjeravaju sklopiti sakrament ženidbe. Tečaj će se održavati do nedjelje 19. lipnja u dvorani Gospe Sinjske s početkom u 19 sati.  

Zarucnicki Sinj lipanj 2016 1

Na tečaju zaručnicima će predavači govoriti o Božjem i Crkvenom naumu o braku i obitelji, napose o ženidbi kao trajnom sakramentu; liturgijskoj pripravi za sâm čin ženidbe; pravnom pogledu na Crkvenu ženidbu;ljubavi, kao bitnoj odrednici života; muško - ženskim različitostima i komplementarnostima; dostojanstvu žene, muškarca i djeteta; otvorenosti životu (djeca) i prirodnom planiranju obitelji; Crkvenoj i društvenoj dimenziji braka i obitelji; iskustvu i svjedočanstvu bračnog para. 

 Zarucnicki Sinj lipanj 2016 2

Zaručnički tečajevi se u Župi i Svetištu Gospe Sinjske održavaju tri puta u godini (ožujak, lipanj, rujan) i predstavljaju oblik bliže i neposredne priprave zaručnika koji žele sklopiti sakramenat kršćanske ženidbe (katolički brak).