Humanitarna akcija „Kosa ljubavi“ po prvi put održana je u Sinju u klaustru Franjevačkog samostana Gospe Sinjske u petak 10. lipnja 2016. godine, u vremenu od 11 do 14 sati. Organizatori ove humanitarne akcije su Franjevačka mladež i udruga Cjelovit život. Cijela akcija prikupljanja pramenova kose za izradu perika usmjerena je za djecu oboljelu od malignih bolesti koji zbog terapija ostaju bez vlastite kose. Akcija je održana i zadnjeg dana nastave s ciljem da se mladi srednjih i osnovnih škola usmjere prema pozitivnim vrijednostima sa smislom i porukom.

Cijelu akciju podržale su osnovne i srednje škole s područja Sinja kao i frizerski saloni koji su nekoliko dana prikupljali pramenove kose za izradu perika u svojim salonima. Na sam dan sinjski frizeri Branka Levantin, Vanja Vukasović, Ivana Kundid Ivković, Matea Pletikosić i Ivan Modrić darovali su svoje vrijeme za uspjeh ove humanitarne akcije. U glazbenom dijelu nastupili su članovi Zajednice mladih Župe Gospe Sinjske. Među mladima i djecom koji su darovali svoje pramenove mogla se vidjeti i pokoja suza zbog geste da će svojim dobrim dijelom nekom darovati osmjeh na licu.

Organizatori akcije zahvaljuju svima koji su se odazvali i podržali akciju „Kosa ljubavi“ a osobito Hit radiju i portalu Ferata. Akciju „Kosa ljubavi“ podržala je i Hrvatska televizija koja će reportažu emitirati u nedjelju u emisiji „Mir i dobro“.

VIŠE FOTOGRAFIJA (KLIKNI)