Zajednica vjernika Karakašica - Donji Suhač u nedjelju 8. svibnja, proslavila je Sv. Leopolda Bogdana Mandića zaštitnika mjesne crkve i mjesta. Misno slavlje predvodio je župni vikar u Sinju fra Antonio Mravak, uz koncelebraciju fra Kristijana Šilića voditelja vjerničke zajednice Karakašica - Donji Suhač te fra Jure Hrgovića, nastavanika na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Slavlje je započelo procesijom oko crkve, a kip sv. Leopolda u procesiji su noslili muškarci obučeni u narodne nošnje.

 

Karakasica Leopold 08

Preko mise pjevao je zbor franjevačkih bogoslova iz Splita i članovi Mješovitog zbora iz Karakašice i Donjeg Suhača uz glasovirsku pratnju bogoslova fra Frane Bosnića. U propovijedi fra Antonio je pozvao vjernike da budu dionici milosrdne prakse na koju nas Crkva poziva u Godini milosrđa.

 

Karakasica Leopold 12

Posebno je se osvrnuo na život sv. Leopolda koji je svojim životom i blagošću svjedočio čovjeku svoga vremena milosrdno lice Isusa Krista. Poslije svete mise u crkvenom dvorištu organizirano je zajedničko druženje koje su organizirali vjernici sa fra Kristijanom Šilićem, župnim vikarom za Karakašicu - Donji Suhač.

Proslavi sv. Leopolda prethodila je trodnevna duhovna priprava. Kroz trodnevnicu propovijedali su đakoni fra Dujo Jukić, don Ante Gabrilo i fra Petar Komljenović. 

 

VIŠE FOTORAFIJA (klikni)