Dekanatski Trilj 2

 

U Župi sv. Mihovila u Trilju u srijedu 20. travnja 2016., upriličen je susret svećenika Cetinskog dekanata na poziv triljskog župnika i dekana don Stipe Ljubasa. Susret na kojem su se okupili župnici i župni vikari na službi u Cetinskom dekanatu započeo je misnim slavljem koje je predvodio dr. don Josip Delić, sudac na crkvenom sudu u Splitu uz koncelebraciju dekana don Stipe Ljubasa, gvardijana fra Petra Klapeža i još 15-ice svećenika. U središte propovijedi don Josip je stavio lik Savla i Barnabe koji su svoj život stavili u službu Isusa Krista i širenja Božje riječi pod vodstvom Duha Svetoga. Kazao je kako Isus i danas traži revne navjestitelje Riječi u svojim svećenicima koji će poput Barnabe i Savla ići među svoje vjernike u župnim zajednicama propovijedajući životom i riječima Isusa Krista. Upozorio je i pozvao župnike da budu svjesni svoje uloge i dostojanstva. Na završetku misnog slavlja don Josip je predvodio molitvu odrješenja za sve pokojne svećenike, redovnike i redovnice koji su službu vršili u Cetinskom dekanatu.

Dekanatski Trilj 1

U drugom dijelu programa održanom u dvorani župne kuće fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju predstavio je rad petog pastoralno - katehetskog susreta svećenika koji se održavao u Zagrebu na Kaptolu od 24. do 25. veljače 2016. godine na temu "Crkva je Božja obitelj u svijetu".

Dekanatski Trilj 3

Dr. don Josip Delić održao je predavanje o nekim razlozima za pokretanje parnice na crkvenom sudu kojim bi se dokazala nevaljanost ženidbe. Izlaganje je se temeljilo na zaključcima Izvanredne sinode biskupa koja se održala u Rimu 2015. godine. Nakon izlaganja uslijedila je rasprava.

Dekan don Stipe Ljubas zahvalio je predavačima na kvalitetnim izlaganjima i braći svećenicima na raspravi kao i na dobronamjernim i iskrenim kritikama koje pokazuju da time gradimo odgovornije zajedništvo za dobro Crkve i vjernika kojima služimo.

Također je najavio i hodočašće župa Cetinskog dekanata sv. Dujmu, zaštitniku Grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije. Hodočašće će se održati u nedjelju 1. svibnja 2016. godine. Toga dana u 19 sati u katedrali Sv. Dujma za vjernike Cetinskog dekanata bit će slavljena sveta misa.