image001Poštovani posjetitelji naše mrežne stranice, poštovani štovatelji Gospe Sinjske,

uoči Čiste srijede (Pepelnice) otvorili smo posebnu kategoriju "Korizma i Uskrs", u kojoj ćete brzo i jednostavno pronaći informacije o slavljima, događanjima i akcijama tijekom korizmenog i uskrsnog vremena. Pratite naše platforme redovito, kako biste što djelotvornije mogli sudjelovati.

Mir i dobro.

krizni put 2017 plakatPoštovani štovatelji Gospe Sinjske, dragi župljani,

ovdje ćete pronaći raspored pobožnosti Križnog puta. Potičemo vas da kroz korizmeno vrijeme pobožno sudjelujete na ovoj pobožnosti. Korizmeni propovjednik na misama petkom je don Ivan Kešina.

rasirene ruke akcija najavaŽupa Gospe Sinjske tijekom korizme organizira karitativnu akciju “Raširene ruke”. Sav prihod od akcije ići će za potrebe korisnika župnog Caritasa, kako bi i ta naša braća i sestre dostojanstveno proslavili Uskrs.

Pozivamo vas da sudjelujete u akciji u vremenu korizme (1. ožujka - 13. travnja 2017.), i to na dva načina:

gospa1Pridružujući se pozivu hrvatskih biskupa, potičemo stanovnike Sinja, Cetinske krajine i cijele Hrvatske na poštivanje nedjelje kao „dana počinka od rada, obiteljskog dana okupljanja i druženja, dana kulturnih i socijalnih aktivnosti te kao dana Gospodnjeg" kada kršćani spominju i slave uspomenu na Kristovu pobjedu slavnoga Uskrsnuća. O ovom ćemo posebno promišljati u nedjelju (5. ožujka 2017.).

Za zivot Sinj 017Kroz korizmu se kao župna zajednica priključujemo akciji „40 dana za život“. To je miroljubiva pro-life inicijativa za zaštitu života nerođene djece.

Molit ćemo svaku večer na tu nakanu krunicu u našoj crkvi u 17.30 sati, prije večernje mise, a također vas potičemo da molite na istu nakanu i u svojim obiteljima.

muka izvedba sinjŽupljani Župe sv. Ante Padovanskog - Knin tradicionalno uoči Uskrsa izvode pasionsku igru "Muka Gospodina našega Isusa Krista". Ove godine "Muku" će izvesti i u Franjevačkom samostanu Gospe Sinjske - u petak, 31. ožujka 2017., u 19.00 sati