Brnaze Cvjetnica3Na Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje, 9. travnja 2017, koja uvodi u Veliki tjedan i pripremu za najveću kršćansku svetkovinu Uskrsa, od ranih jutarnjih sati brojni su vjernici iskoristili prigodu za svetu ispovijed i sudjelovali na svetim misnim slavljima...

juzni sudan akcijaŽupna zajednica Gospe Sinjske sudjelovala je u "Humanitarnoj akciji za djecu Južnog Sudana". Na Cvjetnicu, 9. travnja 2017., u crkvi Gospe Sinjske vjernici su prikupili 22 tisuće kuna, koje su predane franjevačkim bogoslovima iz Splita. U suradnji s bogoslovima, akcijom je u Sinju koordinirao župnik fra Perica Maslać.

rasirene ruke akcija najavaŽupa Gospe Sinjske tijekom korizme organizirala je karitativnu akciju “Raširene ruke”, a prikupljeno je 12 tisuća kuna. Prihod od akcije iskoristit će se za potrebe korisnika župnog Caritasa, kako bi i ta naša braća i sestre dostojanstveno proslavili Uskrs.

Za zivot Sinj 017Župna zajednica Gospe Sinjske sudjelovala je od 1. ožujka do 9. travnja 2017. god. u inicijativi "40 dana za život". Kroz korizmu smo molili krunicu prije svake večernje mise u crkvi Gospe Sinjske, neprestano potičući tisuće vjernika da mole i u svojim obiteljima.

Cvjetnica 05Poštovani župljani i štovatelji Gospe Sinjske,

ovdje ćete pronaći informacije o slavlju Cvjetnice ili Nedjelje muke Gospodnje u Sinju.

krizni put 2017 plakatPoštovani štovatelji Gospe Sinjske, dragi župljani,

ovdje ćete pronaći raspored pobožnosti Križnog puta. Potičemo vas da kroz korizmeno vrijeme pobožno sudjelujete na ovoj pobožnosti. Korizmeni propovjednik na misama petkom je don Ivan Kešina.

gospa1Pridružujući se pozivu hrvatskih biskupa, potičemo stanovnike Sinja, Cetinske krajine i cijele Hrvatske na poštivanje nedjelje kao „dana počinka od rada, obiteljskog dana okupljanja i druženja, dana kulturnih i socijalnih aktivnosti te kao dana Gospodnjeg" kada kršćani spominju i slave uspomenu na Kristovu pobjedu slavnoga Uskrsnuća. O ovom ćemo posebno promišljati u nedjelju (5. ožujka 2017.).

muka izvedba sinjŽupljani Župe sv. Ante Padovanskog - Knin tradicionalno uoči Uskrsa izvode pasionsku igru "Muka Gospodina našega Isusa Krista". Ove godine "Muku" će izvesti i u Franjevačkom samostanu Gospe Sinjske - u petak, 31. ožujka 2017., u 19.00 sati

image001Poštovani posjetitelji naše mrežne stranice, poštovani štovatelji Gospe Sinjske,

uoči Čiste srijede (Pepelnice) otvorili smo posebnu kategoriju "Korizma i Uskrs", u kojoj ćete brzo i jednostavno pronaći informacije o slavljima, događanjima i akcijama tijekom korizmenog i uskrsnog vremena. Pratite naše platforme redovito, kako biste što djelotvornije mogli sudjelovati.

Mir i dobro.