Pred nama su dani duhovne priprave za blagdan Božića. Božić je blagdan mira, radosti i ljubavi. Blagdan obitelji! Živimo u vremenu kada je mnogim našim sugrađanima životna egzistencija ugrožena i radost Božića nesigurna.
Da bi radost Božića došla i među našu braću i sestre u potrebi, pridruži se i ti koji čitaš ovaj poziv za pomoć Caritasu Gospe Sinjske. Usluge Caritasa koristi 90 obitelji ili 280 članova s područja grada Sinja i Župe, a pomaže i onima koji nisu u evidenciji korisnika.

Što nam je potrebno? Potrebno nam je ulje, brašno, šećer, konzerve, riža, slatkiši, higijenske potrepštine a posebno prašak za pranje rublja.

Svoju pomoć možete ostaviti na porti samostana svakog dana od 7 do 19 sati, ili u prostorijama Caritasa ponedjeljkom od 16 do 18 sati.

Našem pozivu odazvali su se i najmanji - osnovnoškolci s područja Sinja sa svojim vjeroučiteljima, trgovački lanac Lidl, Župa Hrvace i dr.

Svoje aktivnosti i prikupljanje pomoći organizirat ćemo na božićnom sajmu koji će se po 9. put održati 6., 7., 13., i 14. prosinca2014., na Trgu kralja Tomislava u Sinju od 9 do 12 sati. Moto ovogodišnjeg sajma je: Obitelj za obitelj.

Franjevački svjetovni red, u subotu 29. studenoga 2014., organizirao je prodaju vijenaca i drugih suvenira, a Franjevačka mladež uz pomoć sponzora iz grada Sinja organizira božićnu tombolu i prodaju kupona po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Sav prihod namijenjen je isključivo za Caritas i za božićne pakete koji će se dijeliti najugroženijim obiteljima 18. i 19. prosinca od 16 do 18 sati u prostorijama Caritasa. Onima koji su sami i nemoćni bit će organiziran posjet svakog dana do Božića.

Odazovi se i podrži akciju: Obitelj za obitelj!

 

Volonteri Caritasa Gospe Sinjske