alka sinj

Poštovani svećenici, redovnici i redovnice, tradicija naših djedova i pradjedova, očekivanja domaće i međunarodne javnosti kao i UNESCO-va povelja o Alci kao nematerijalnoj kulturnoj baštini čovječanstva, i ove nas godine obvezuje da na najljepši mogući način prezentiramo Sinjsku alku.

Raduje nas i vaše zanimanje za alkarske svečanosti, koje će se ove godine održati prema sljedećem rasporedu:

  • Bara – petak (4. kolovoza 2017.) u 17.30 sati
  • Čoja – subota (5. kolovoza 2017.) u 17.30 sati.
  • Alka – nedjelja (6. kolovoza 2017.) u 16.30 sati.

1) Dana 30. srpnja 2017. god. u 11.30 h u crkvi Gospe Sinjske bit će slavljena misa za Viteško alkarsko društvo.

2) Tradicionalno, alkari i alkarski momci, zajedno s vjerničkim pukom i svojim svećenicima, sudjeluju na euharistijskom slavlju na sâm dan Alke. Tako će biti i za ovo 302. viteško natjecanje. U 7.30 h kreće procesija iz crkve Gospe Sinjske prema Gospinom gradu, gdje će biti misa u 8.30 sati. Prije euharistijskog slavlja održat će se Sat povijesti.

U stoljetnoj povezanosti franjevaca i alkara, radosni smo što ćemo moći zajedno moliti za uspjeh i napredak Alke, Sinja i Cetinske krajine, kao i Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kao što vam je poznato, za Baru i Čoju nisu potrebne ulaznice. Ulaznice za Alku moći će se kupiti u Muzeju Sinjske alke (kontakt-podaci ispod) i putem web prodaje. 

Ljubazno molimo biskupe i više redovničke poglavare da nam se na vrijeme jave, kako bismo im osigurali primjerena mjesta na Alkarskom trkalištu.

HRT će uživo prenositi Alku, a lokalni Hit-radio prenosi sva tri dana natjecanja, što se može pratiti i putem njihove mrežne stranice.

Ivan Nasić, dr. med., tajnik VAD-a


MUZEJ SINJSKE ALKE

Put Petrovca 12

21230 Sinj

Tel. +385.21444.730

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.