„Čuj nas majko, nado naša“, svakim danom odjekuje pjesma dok ulaze hodočasnici u samostansko dvorište i prostor za ispovijedanje. I svaki dan nakon posvetne molitve Gospi čujemo pjesmu: „Pomogla ti si svome puku, kad no pod Sinjem bjesnio boj, pruži nam i sad moćnu ruku, i sad u borbi narod je tvoj“.

Iako na prvi pogled djeluje uobičajeno, sve je novo i neponovljivo, jer su pred Gospin lik došla nova lica, nova sela i nove župe. I svi su imali uobičajeni ritam; sveta ispovijed, procesija i euharistijsko slavlje, osobna molitva. Bez sumnje, iz svih srdaca su izlazile različite riječi zahvale, molitve i prošnje. Nemali broj je i onih koji su na golim koljenima, ližući oko Gospina oltara, ostavili svoj trag.

Danas su svoj „zavit“ obavili Čitluk i Jasensko sa svojim dušobrižnikom fra Eugenom Poljakom te svećenicima rodom iz spomenutih sela. Potom su hodočastili: Ugljane – Strmendolac - Nova Sela sa župnikom fra Nediljkom Tabak; Bitelić – Zasiok – Vučipolje – Dabar sa župnikom don Jozom Gojsalićem; vjernici župe Radun - Kaštela sa župnikom don Matom Škaričićem; vjernici župe Uzvišenja sv. Križa iz Okrug – Čiovo i vjernici župe Pujanke – Split.

Misno slavlje za navedene hodočasnike predvodio je fra Damir Ćikara. I danas je sve hodočasnike dočekao, na početku svete mise pozdravio a na kraju euharistijskog slavlja svima zahvalio gvardijan i upravitelj svetišta fra Petar Klapež. Posebno se zahvalio don Jozi Gojsaliću i poklonio mu sliku Gospe Sinjske, koju je svih ovih godina rado dolazio u Svetiište Gospe Sinjske a sada odlazi na novu službu.