U utorak, 9. kolovoza 2016. god., oko 350 hodočasnika iz Župe sv. Nikole - Bajagić-Obrovac hodočastilo je u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. Mnogi su se hodočasnici po dolasku u sinjsko svetište ispovijedili i zapisali misne nakane za svoje najmilije i pokojne. Vjernici su se okupili u samostanskom dvorištu, iz kojeg je krenula procesija prema "Vratima milosrđa" i crkvi Gospe Sinjske. Prethodno su svećenici dali kratke liturgijske upute kako i pod kojim uvjetima zadobiti potpuni oprost od vremenite kazne za počinjene grijehe. hodocasce bajagic

Euharistijsko slavlje je započelo u 9.00 sati, a predsjedao je fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar u Imotskom. Koncelebrirao je fra Božo Norac Kljajo, umirovljeni profesor sa splitskog KBF-a. Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor, pod ravnanjem s. Vjere Gulić.

Na kraju euharistijskoga slavlja hodočasnike iz Bajagića i Obrovca pozdravio je fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj svetišta. Zahvalio je svim hodočasnicima, a posebno župnom zboru, zaželjevši svima blagoslovljen nastavak dana. Također, sve je pozvao na središnju proslavu 300. obljetnice krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske, koje će biti svečano proslavljena u nedjelju, 25. rujna 2016. Slavlje će uživo prenositi i Hrvatska radio-televizija. Prije otpusnog blagoslova, fra Božo je predvodio Posvetnu molitvu Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. 

Više fotografija - KLIKNI.