Niti ima niti je ikad bilo kršćanina koji ne bi ljubio i štovao blaženu Djevicu Mariju. I nije bilo vremena kad Crkva nije štovala nebesku Pomoćnicu i svoju djecu učila da je ljube, da joj se mole i da joj se utječu. Onda nije ni čudo da nema kršćanskog mjesta gdje ne bi bilo ili crkve ili kapelice ili barem slike Marijine koju vjernici časte i poštuju.

U toj vjeri i odanosti svake godine kroz devetnicu Gospi Sinjkoj vjerni puk se okuplja oko slike Gospe Sinjske. Drugoga dana devetnice u petak, 7. kolovoza 2020. god., u Svetište su hodočastili vjernici sinjske filijale Brnaze i župe sv. Roka – Čaporice. Mnogi su od njih pješice stigli u sinjsko svetište, gdje su pristupili slavlju sakramenta ispovijedi i u tihoj molitvi iščekivali početak euharistijskoga slavlja, koje je započelo u 7 sati.

Euharistijskim slavljem predsjedao jedon Augustin Radović, a koncelebrirali su fra Mladen Marić, fra Boris Čarić i fra Antonio Mravak, župni vikar za Brnaze. Liturgijsko pjevanje animirao je zbor iz Brnaza. Na početku euharistijskog slavlja hodočasnike je pozdravio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta. Don Augustin je u homiliji naglasio da je Blažena Djevica Marija vjernica – blažena Ti što povjerova – prvo blaženstvo Novog zavjeta koje nam pokazuje Mariju kao vjernicu, kao učutaljicu vjere u čemu je i nama pprimjer ako želimo liti dionici nebeske slave. Njezina je veličina upravo u poniznoj vjeri koja se očitovala u svakodnevnom životu.

Na samom završetku ‘Posvetnu molitvu Čudotvornoj Gospi Sinjskoj’ molio je fra Antonio.

GALERIJA - KLIKNI