Već od ranog jutra na blagdan Preobraženja Gospodinova, 6. kolovoza 2020., vjerni puk ispunio je Svetište Gospe Sinjke, izvršio svoj zavjet Gospi, ispovjedio se i slavio svetu misu. Misom zornicom u 6 sati kojom je predsjedao župnik fra Perica Maslać započela je devetnica Gospi Sinjskoj.

Zavjetno hodočašće filijalnih zajednica župe Gospe Sinjske tradicionalno na prvi dan devetnice otvorili su vjernici Glavica euharistijskim slavljem u 7 sati.

Na početku svete mise hodočasnike je pozdravio gvardijan i upravitelj svetišta fra Ante Čovo, a slavljem je predsjedao don Augustin Radović, župnik župe sv. Jakova – Cista Velika. U koncelebraciji su bili fra Marko Đerek, župni vikar koji poslužuje Glavice te fra Daniel Stipanović i fra Eugen Poljak, svećenici rodom iz Glavica.

Zbor iz Glavica animirao je misno slavlje, a vjernici su čitali čitanja i molitvu vjernika. Don Augustin, propovjednik u devetnici u homiliji je govorio o današnjem blagdanu Preobraženja Gospodnjeg u kojem trojica učenika svjedoče času preobraženja. Ovaj nas blagdan uvodi i podsjeća na božanski život u nama koji nikad ne prestaje, otvara nas prema vječnom životu i otkriva nam lice Isusova milosrđa i ljubavi.

Mi ovom svijetu trebamo pokazati lice Božje, preobraziti sebe bližnje, svojom čvrstom vjerom i stavom koji se klanjaju samo Bogu – naglasio je propovjedink.

Na kraju slavlja posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj predmolio je fra Marko Đerek..

GALERIJA - KLIKNI