Potrebno je neprestano tražiti Boga poput Marije Magdalene, i u času tame i onda kada sunce nestane, kada se put čini težak i zatvoren. I u takvim časovima čut ćemo poziv kao i Marija Magdalena. Marija se ustaje, još za mraka, i ide tražiti onoga koji je ljubav njezinog srca. Marija iz Magdale je velika zaljubljenica. Ljubav je gura na grob, ne da bi pomazala tijelo, nego da bi bila blizu Isusa.

Ona traži objekt ljubavi svoje duše. Ne govori o mrtvacu, nego o svojem Gospodinu. Svakomu od nas kojemu se, poput Marije, ne umanji ljubav, nego se stavi na put traženja Isusa, na kraju će ga naći. I mi ćemo čuti izgovoreno ime. Osjetit ćemo Božji dodir. Kada netko izgovori naše ime, tu prepoznajemo odnos. U svojem izgovorenom imenu osjećamo i ljubav onoga tko ga je izgovorio. Tako se dogodilo Mariji: ona je osjetila u svom imenu ljubav koja je poziva na život. Isusov glas u njoj čini potpuno obraćenje. Može mu odgovoriti: moj Učitelju. To nije apstraktno ispovjedanje vjere o Isusovu identitetu, nego izričaj koji označava tko je za nju uistinu Isus. Isus je za Mariju postao njezin najosobniji učitelj, njezin mentor. Njemu ona duguje život. To je i naš put: učiniti od Isusa najosobnijeg Učitelja. Tada se naše srce širi od radosti: uskrsli Isus je uz nas, s mladim licem izmučenog tridesetogodišnjaka, s mladim licem pobjednika i živoga. I nama povjerava poruku: «Idi, navješćujte da je Krist živ. I da nas želi žive!» To govori svima, posebno ženama, koje prepoznaju u Isusu onoga koji je ženama, nakon stoljetnih ponižavanja, prvi povratio glas, dostojanstvo, sposobnost navještaja.

Uskrsli Isus nas zove jer nas ljubi. U svojoj svakidašnjici možemo ga prepoznati kao i Marija Magdalena. On nam govori: «Idi i reci mojoj braći!» On nam pomaže ići putovima svijeta, našim obiteljima, školama, radnim mjestim i mnogim drugim područjima slobodnog vremena, da sve i svakoga oslobodimo velikom porukom koja je navještaj istinskoga života. A naš kršćanski život doista treba biti istinsko svjedočenje Krista uskrsloga. A biti svjedokom Uskrsloga znači biti svaki danas sve radosniji, sve hrabriji, sve djelotvorniji.