RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI

3.-10. prosinca 2017.

1. nedjelja došašća - početak priprave za Božić.

Svima želimo plodnu i blagoslovljenu pripravu za najradosniji kršćanski blagdan.


 

Početak „Godine majčinstva“  - priprava za Treći nacionalni susret
hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu 15. i 16. rujna 2018. godine.


 

Ponedjeljak, 4. 12.

Svagdanom kroz Došašće u našem Svetištu slavimo mise zornice u 6 sati. Potičemo vas dasudjeljete na misama zornicama kako bi na taj način očitovali spremnost za dolazak Emanuela - Boga s nama.

Srijeda, 6. 12.

Sv. Nikola, biskup. U Brnazama na groblju misa u 10,30 sati.

Četvrtak, 7. 12.

Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj- spomedan.

Proslava dana Franjevačke klasične gimnazije i Franjevačkog sjemeništa u Sinju.

U 18 sati euharistijskim slavljem predsjeda fra Joško Kodžoman, provincijal. Poslije svete mise program se nastavlja u Gradskom kinu svečanom akademijom. U 19.30 sati učenici i profesori izvest će predstavu na temu romana “Ognjište” Mile Budaka. Ulaz je slobodan. Srdačno vas pozivamo da svojom nazočnošću uzveličte naše slavlje.

Petak, 8. 12.

Bezgrešno začeće BDM - svetkovina. Mise: 7, 8, 9 i 18 sati.

Nedjelja, 10. 12.

  1. nedjelja došašća.

U 10 sati sveta misa za dr. Franju Tuđmana (godišnjica smrti), hrvatske generale i branitelje.

 

 


 

Humanitarna akcija “Daruj Božić”

Naš je Župa pokrenula akciju “Daruj Božić”, koja će traje od 2.-13. prosinca. Prikupljamo osnovne namirnice, koje će se dijeliti korisnicima Caritasa 14. i 15. prosinca. Na sudjelovanje u akciji pozivaju se svi ljudi dobre volje, a sama realizacija je povjerena članovima župnih zajednica. Akcija se provodi kroz nekoliko razina: Adventski sajam u kojem se kroz ova dva vikenda ispred crkve i u dvorištu prodaju kolači, vijenci i aranžmani. Sinjske osnovne i srednje škole također sudjeluju u akciji prikupljanjem namirnica za potrebe Caritasa čime se i djecu motivira na karitativno djelovanje. U samostanu je postavljena košara u koju možete svakodnevno ostaviti namirnice. Pozivamo i sve ostale da podrže našu akciju, kako bismo zajedničkim snagama pomogli našoj braći i sestrama u potebi. Zahvaljujemo za vaše donacije.


 

Repeticije za učenike

Pokrećemo i projekt beslatnih repeticija za učenike osnovnih i srednjih škola. Repeticije će se održavati u samostanskim prostorijama  iz 7 predmeta i započinju  u utorak, 5. prosinca 2017. Program imate na oglasnoj ploči i na stranicama Svetišta. Hvala nastavnicima koji su se odazvali i prihvatili držati besplatne repeticije. Sav naš rad i nastojanja povjeravamo nebeskom zagovoru Gospe Sinjske.


 

Duhovna obnova: (14.-17. prosinca 2017.) - voditelj fr. Ivan Dominik Iličić, dominikanac