ANNO DOMINI, MDCCXV

Potresna priča biblijskih razmjera iz junačke, hrvatske povijesti, o šačici od 700 hrabrih sinjskih bojovnika i fratara, koja je u neravnopravnoj bitci pod Sinjem pobijedila zastrašujuću armadu od 60.000 turskih ratnika uz čudotvoran zagovor Gospe Sinjske.

Djelo je posvećeno 300. obljetnici pobjede Sinjana nad Osmanlijama i 300. obljetnici krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske. Mirakul je i pobjeda Sinjana nad nadmoćnim Osmanlijama. Mirakul je i sama Alka, koja je postala opće i svjetsko blago, a i sama Gospa koja je čudom pomogla u borbi pod Sinjem 1715. godine.

Mirakul je zapravo prekrasna priča o hrabrosti, ponosu, pobjedi, slobodi i vjeri. Gospa i Alka su platforme naše prepoznatljivosti, nacionalnog identiteta, naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Dražen Žanko, glazba, pjesma i kompletna scenska glazba
Ivan Ivica Krajač, libreto
fra Mirko Marić, sinopsis i povijesni aspekt priče
Antonio Zadro, orkestralni aranžmani i obrade
Zlatko Klauzlarić Atač, scenograf i koredatelj
Rebecca Glavan - glušac
Elvira Ulip, kostimografija
Branka Kolar, koreografija
Maša Kolar, 9. prizor „U čadoru paše Daltabana"
Reno Raos, oblikovanje svjetla i specijalnih efekata
Duško Mandić, obrada zvuka
Dubravko Radić, zborovođa i koreograf folklora
Zoran Ćoso, tehnički direktor scene, audio i video opreme
Andrija Pivčević, snimatelj videoprodukcija
Tihomir Garapić, posebni scenski efekti
Ivan Ivica Krajač, redatelj

Sudjeluju i zvijezde hrvatske glazbe i dramske scene: Radojka Šverko, Lidija Horvat-Dunjko, Stijepo Gleđ Markos, Joško Ševo, Ervin Baučić, Dražen Bratulić, Adalbert Turner Juci, Lara Antić, Ljubo Zečević, Domagoj Janković, Boris Pavlenić, Max Hozić, Dario Došlić, Oliver Rogošić, Roko Šašić, klapa Larus, Zbor Ivana pl. Zajca, Folklorni plesni ansambl Ivan Goran Kovačić.

gospa-sinjska.hr/lisinski.hr