Središnje misno slavlje, prigodom proslave Dana državnosti, u našoj župi bilo je 25. lipnja u 10 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Župnik fra Ante Bilokapić predsjedao je euharistijskim slavljem. U koncelebraciji sa župnikom bilo je još šest svećenika.

Župnik je homiliji istaknuo kako je: „U Jugoslaviji bio ateizam i anacionalnost. To je sada iza nas. Danas imamo svoju Domovinu. Mnogi i danas napadaju našu Domovinu. Treba li se zaboraviti pripadnost vjeri i narodu? Naši su stari govorili kako se treba svojim dičiti, a druge poštivati. Činjenica je da su Hrvati postali svjesne svog postojanja krštavanjem. Isus je isto osjećao pripadnost svojoj domovini i ljubio ju je. To se može vidjeti iz njegova razgovora sa ženom, koja je bila rodom iz tirskog kraja. Rekao joj je da poslan izgubljenim ovcama doma Izraelova. Naša je generacija ostvarila osnivanje Hrvatske države taj dugo očekivani san. I zato trebamo čuvati i voljeti svoju Domovinu.“

Za vrijeme mise pjevao je župni zbor pod ravnanjem fra Jure Župića i č.s. Jelene Mijić. Na misi su sudjelovali i članovi gradskog vijeća predvođeni zamjenicima gradonačelnika  Kristinom Križanac i Zlatkom Ugrinom te veći broj članova ostalih političkih stranaka grada Sinja.