"O, GOSPE SINJSKA"  - KLAPA "SVETI JURAJ"-HRM - USUSRET PROSLAVI 300 OBLJETNICE ČUDESNE OBRANE SINJA:

Ususret proslavi 300. obljetnice pobjede branitelja Sinja u bitci sa Turcima pod zagovorom Gospe Sinjske, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ Vam predstavlja najnoviji spot za pjesmu O Gospe sinjska, koja je ujedno i njezina himna !

 

Pjesma je izraz naše zahvalnosti Majci Božjoj- Gospi sinjskoj u čiji su se zagovor stoljećima utjecali naši pradjedovi boreći se očuvati našu opstojnost na hrvatskoj zemlji, kako u obrani pred Turcima tako i u nedavnom domovinskom ratu.

S pouzdanjem u Gospin zagovor alkari su obranili Sinj i cetinsku krajinu prije 300 godina, jednako kako su to učinili hrvatski branitelji u nedavnom domovinskom ratu, uzdajući se u zaštitu te iste Nebeske zaštitnice, Majke Božje.

Snimke iz zraka potpisuje Duje Marin, a režiju i snimanje Patrik Grgurić dokazani autor spotova poznatih uspješnica mornaričke klape kao što su: Ružo crvena, Oči u Oči, Zapivaj klapo moja...itd.

Ovaj spot i pjesma izraz je i naše osobne vjere i zavjeta Gospi sinjskoj, a od srca zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u njegovoj realizaciji, na poseban način Franjevcima u Sinju na čelu s fra Petrom Klapežom i župnim vikarom  fra Antoniom Mravkom kao i alkaru Neni Mariću i Viteškom alkarskom društvu u Sinju.