U srijedu, 11. ožujka 2015. godine, u Samostanu Gospe Sinjske na poziv dekana Cetinskog dekanata don Stipe Ljubasa, župnika Župe sv. Mihovila Trilju održan je susret svećenika Cetinskog dekanata.
Susret je započeo svetom misom u crkvi Gospe Sinjske koju je predvodio dekan don Stipe Ljubas u zajedništvu sa svećenicima iz dekanata.
Na završetku mise gvardijan fra Petar Klapež predmolio je Posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj.

 

 Drugi dio susreta bio je posvećen izboru člana Prezbiterskog vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije i izboru njegova zamjenika iz Cetinskog dekanata. Dekan don Stipe Ljubas pročitao je pismo nadbiskupa Marina Barišića i odredbe novog Statuta koji tumači ulogu Prezbiterskog vijeća i Zbora savjetnika Splitsko-makarske nadbiskupije. Nakon dekanova izlaganja pristupilo se pismenom glasovanju za člana Vijeća. Većinom glasova za člana Prezbiterskog vijeća iz Cetinskog dekanata izabran je fra Ante Bilokapić, župnik Župe Gospe Sinjske. U glasovanju za njegova zamjenika izabran je fra Mladen Marić, župnik Župe sv. Ante Turjaci. Treća točka dnevnog reda posvećena je bila proslavi i organizaciji „300. obljetnice slavne pobjede pod Sinjem uz Gospin zagovor (1715.-2015.).“