Više tisuća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, koji su sudjelovali na tradicionalnom 40. hodočašću Gospi Sinjskoj, stigli su nakon višesatnog noćnog pješačenja iz Solina u Sinj gdje su u nedjelju 7. kolovoza 2022., ujutro u dvorištu Svetišta Gospe Sinjske, zajedno s brojnim hodočasnicima, sudjelovali u euharistijskom slavlju. Mladi su na hodočašće krenuli u subotu 6. kolovoza u večernjim satima iz Gospina prasvetišta u Solinu.

hodočašće mladih 58

Od Solina do Sinja mladi vjernici pješice su prešli 30-ak kilometara, na putu su imali policijsku i medicinsku pratnju. Po dolasku u Sinj mladi su imali prigodu za sakrament pomirenja. Euharistijsko slavljem u 6 sati predsjedao je gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske fra Marinko Vukman uz koncelebraciju povjerenika za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivana Terze i župnog vikara u Župi sv. Marka u Makarskoj don Jure Lovrinčevića koji su pješice s hodočasnicima stigli iz Solina u Sinj.

hodočašće mladih 40

U propovijedi predvoditelj slavlja fra Marinko Vukman je pozvao mlade da budu sretni i radosni u ljubavi te da otvore vrata Kristu i Gospi. Gospa nas budi i diže iz naše duhovne tromosti i pospanosti ne radi sebe nego da bi nas odvela svome Sinu. Ovo hodočašće od „Gospe do Gospe“ je hodočašće s Majkom prema njezinome Sinu, rekao je fra Marinko. Misno slavlje liturgijskim sviranjem i pjevanjem uveličao je VIS „Totus Tuus Gospa Sinjska.“ Na završetku misnog slavlja don Jure Lovrinčević predvodio je molitvu Posvete Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

FOTOGRAFIJE-KLIKNI (1) KLIKNI (2)