Tradicionalno, na prvu nedjelju nakon svetkovine Gospe Sinjske u samostanskom dvorištu okupljaju se vjernici, koji na taj dan pobožno prikazuju svoju djecu Bogu i iskazuju svoju spremnost da ih cijelu godinu odgajaju u vjeri i moralu.

2-opt 6

Tako su i ove godine u nedjelju, 22. kolovoza u 19 sati nakon euharistijskog slavlja kojim je predsjedao fra Perica Maslać, posvećena djeca Gospi Sinjskoj. Koncelebrirao je fra Ante Čovo, gvardijan. Asistirali su ministranti, a liturgijskim pjevanjem animirao je zbor djece. Fra Perica je u propovijedi pozvao vjernike, a posebno roditelje i djecu sa iskreno idu za Isusom i da ga slijede.

1-opt 6

Onima koji idu za njim, svjetlo na putu i poticaj mogu biti riječi svetoga Petra: „Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! I mi vjerujemo i znamo: ti si Svetac Božji.“ Dopustimo stoga Gospodinu da nas osvoji na neponovljiv način i da nas učini pravim i uvjerenim učenicima poput apostola i Marije. Zato Gospi koja je ispunila volju Božju posvećujemo djecu da pod njenim blagim pogledom i zaštitom idu za Isusom.

3-opt 6

Fra Perica je na kraju predvodio posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj, a svećenici su potom poškropili blagoslovljenom vodom djecu i sve nazočne.

 

4-opt 6