Mons. Ante Jozić, naslovni nadbiskup Cisse i novoimenovani apostolski nuncij u Bjelorusiji, u znak zahvalnosti Bogu i Gospi za nedavno ređenje i za sve što mu se događalo kroz proteklu godinu i pol dana slavio je, u subotu 26. rujna 2020. u 11 sati, euharistijsku žrtvu u svetištu Gospe Sinjske.

Po dolasku u Svetište nadbiskup se pomolio pred oltarom Gospe Sinjske, a potom je predsjedao misnim slavljem u kojem su koncelebrirali gvardijan fra Ante Čovo, župnik fra Perica Maslać, dekan don Stipe Ljubas i dvadeset svećenika iz samostana i dekanata.

Na početku slavlja nadbiskup je zahvalio Bogu, Gospi i vjernicima na istinskoj podršci i molitvama za njegovo ozdravljenje i posvećenje. U homiliji mons. Ante Jozić zahvalio se svim svećenicima i vjernicima koji su ga pratili na njegovom životnom putu, a posebu zahvalnost je izrekao Gospi Sinjskoj: „Neka je hvala našoj Blaženoj Djevici Mariji, Gospi Sinjskoj koja nas čuva i brani, koja nas prati na svakoj našoj stazi, koja nadahnjuje naše misli i prati naše korake. Ona je učinila puno čudesa u našim životima i ja osobno doživljavam svoje ozdravljenje čudom, zahvaljujući molitvama vas, dragi vjernici, vama i svima u cijelom svijetu“

Nadbiskup se prisjetio i svoga vremana provedenog u bolnici te je naglasio da je ovu misu namjenio za sve one koji pate s osobitim naglaskom da nikad ne pomisle da ih je Bog napustio. Naglasio je i kako se njegovo tadašnje stanje najbolje ocrtava upravo kroz geslo koje je odabrao U Tebe se Gospodine uzdam.

Papa Franjo imenovao je mons. Antu Jozića 2. veljače 2019. naslovnim nadbiskupom Cisse i apostolskim nuncijem u Bjelorusiji. U travnju prošle godine nadbiskup Jozić doživio je tešku prometnu nesreću, te se duže vrijeme oporavljao. Kroz vrijeme oporavka u svetištu Gospe Sinjske prikazivale su se svete mise za njegovo ozdravljenje i molilo zagovor Gospe Sinjske. Zato je nakon svog biskupskog ređenja koje je bilo 16. rujna u Solinu došao u Sinj da se zahvali za ozdravljenje. Našem nadbiskupu mons. Anti Joziću želimo da mu i dalje bude hrabar i jaka srca i da se uzda u Gospodina i zagovor Gospe Sinjske.

GALERIJA - KLIKNI