Hrvatski branitelji koji su u Domovinskom ratu s krunicom oko vrata pokazali veliku privrženost BDM, kojoj rado hodočaste u razna svetišta diljem Domovine, i ove su godine hodočastili Gospi Sinjskoj. Hodočašća su upravo prigoda za duhovnu obnovu vojnika, policije, branitelja i svih vjernika. Glavna regionalna hodočasnička mjesta naših vojnika su: Solin, Sinj, Krasno, Trsat, Remete, Aljmaš, Pleternica, Biskupija kod Knina, Ludbreg.

Šesto regionalno hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja RH održano je u petak 24. srpnja 2020. godine, u svetištu Gospe Sinjske. Na hodočašću su sudjelovali vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, gvardijan samostana u Sinju fra Ante Čovo, generalni vikar vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marko Medo, vojni i policijski kapelani od Dubrovnika do Zadra sa svojim pomoćnicima i drugi svećenici.

Ovogodišnji program hodočašća započeo je skromnije nego inače zbog epidemiološke situacije. Hrvatski vojnici, policajci, branitelji i drugi hodočasnici, svi sa maskama, ispunili su crkvu prema propisanom razmaku, a svećenici prezbiterij. Mons. Jure Bogdan, vojni biskup, predsjedao je euharistijskim slavljem, a u homiliji je ohrabrio hodočasnike da se unatoč trenutnoj situaciji u kojoj se svi nalazimo ne predamo, nego da u Blaženoj Djevici Mariji kojoj hodočaste nađu sigurno utočište i pomoć.

Na kraju misnog slavlja riječ pozdrava i zahvale uputio je gvardijan fra Ante Čovo. Hodočasnici su nastavili zajedničko druženje u samostanskom dvorištu.