U Crkvi se na drugu nedjelju u listopadu slavi Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Tako smo i mi u našoj crkvi Gospe Sinjske u nedjelju, 13. listopada 2019., krasnoslovom obilježili ovaj dan. Djeca iz Dječjeg zbora izveli su kratki glazbeno-scenski igrokaz "Hvaljen budi o moj Gospodine."
 

Kroz pjesme, recitacije i igrokazdjeca su izrekla svoju iskrenu zahvalnost Bogu za svemu što je za nas stvorio: sunce, vjetar, zemlju, vjtar, kišu, plodove voćnjaka, njiva, vinograda, vrtova, a posebno  za kruh naš svagdanji.

Predsjedajući svetom misom u 9 sti fra Toni Šimunović naglasio je važnost zahvalne nedjelje. Zahvaljivali smo Bogu za sve plodove zemlje, Božja dobročinstva, ali i za kruh, tako potreban svakom čovjeku. Bog nam ga velikodušno daje u svakoj svetoj misi.

Sveta misa je zahvala, odnosno zahvalno slavlje. Lijepo uređena crkva bila je prepuna plodova prirode - darova Božjih, kao i vjernika koji su jeispunili. Biblijska čitanja također su nas poticala na zahvalnost Bogu kao i zahvalne molitve vjernika.