Na blagdan sv. Dominika, u četvrtak 8. kolovoza 2019., vjernici filijalne zajednice Radošić hodočastili su u Svetište Gospe Sinjske. Oko 300 hodočasnika od ranih jutarnjih sati stiglo je u sinjsko svetište, gdje su mnogi od njih ispovijedili i u tihoj molitvi iščekivali euharistijsko slavlje, koje je započelo u 7 sati.

Euharistijskim slavljem predsjedao je fra Nikica Ajdučić, župnik u Otoku, a koncelebrirali su fra Perica Maslać i fra Ante Čovo.

 

Na kraju svete mise hodočasnike je pozdravio fra Ante, gvardijan i upravitelj Svetišta. Na samom završetku "Posvetnu molitvu Čudotvornoj Gospi Sinjskoj" molio je fra Perica, župnik Župe Gospe Sinjske.

Istoga dana Gospi su hodočastile župe Bajagić-Obrovac i Split-Pujanke. Misnim slavljem predsjedao je fra Nikica Ajdučić, a koncelebrirali su fra Antonio Mravak, fra Ivan Dotur, župnik Bajagića i Obrovca,

don Bože Renjić, župnik na Pujankama, te don Ivan Marić, župni vikar na Pujankama. Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor iz župe Bajagić-Obrovac.

Hodočasnicima i njihovim svećenicima riječi zahvale uputio je fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta, dok je "Posvetnu molitvu Čudotvornoj Gospi Sinjskoj" predvodio fra Ivan.