Dragi župljani, poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske,

živo dijelimo „radosti i nade, žalosti i tjeskobe današnjih ljudi, osobito siromašnih i svih koji trpe“, pa i uoči ovoga Božića podižemo svoj glas u obranu onih čiji se glas ne može čuti, misleći pri tom na radnice i radnike zaposlene u trgovačkim centrima i trgovinama u Sinju i cijeloj Cetinskoj krajini.

Primjer nekih trgovačkih lanaca koji će zatvoriti svoja vrata u ponedjeljak, 24. prosinca 2018., ohrabruje nas da na isto potičemo i vlasnike drugih lanaca. Svjesni smo, ipak, da će neki i na sâm Badnjak radije tražiti zaradu, negoli pružiti vlastitim zaposlenicima mogućnost da se u okružju obitelji pripreme za najradosniji kršćanski blagdan.

Prema tomu, apeliramo na župljane i pridružujemo se pozitivnim inicijativama koje potiču građane diljem Hrvatske da se na Badnji dan solidariziraju s radnicima u trgovinama. Pokažimo našim majkama i očevima da zajedno nastojimo oko ostvarivanja njihovih prava, što uključuje i pravo na dostojanstvenu pripravu za proslavu Božića.

Neka naš poziv dopre do svih građana Sinja i Cetinske krajine, osobito župljana Župe Gospe Sinjske, koje srdačno i bratski potičemo da očituju kršćansku blizinu i solidarnost s radnicima te se suzdrže od kupovine na sâm Badnjak.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane.

Fra Perica Maslać, župnik

Fra Filip Budić

Fra Petar Klapež

Fra Antonio Mravak

Fra Frano Pupić Bakrač

Fra Toni Šimunović Erpušina

Fra Stipe Šušnjara

Fra Lukica Vojković


Potpisnici su pastoralni djelatnici u Župi Gospe Sinjske (Sinj, Brnaze, Čitluk, Glavice, Jasensko, Karakašica, Lučane, Suhač i Radošić).