Na svetkovinu Duhova – Pedesetnicu, u nedjelju 20. svibnja 2018. godine, održano je prvopričesničko slavlje u župnoj crkvi i Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske za djecu iz Sinja, Planice i Radošića. Sakramentu Prve pričesti pristupilo je 157 prvopričesnika, a dan prije prvopričesnici su pristupili sakramentu Prve svete ispovijedi.

Slavlje Prve svete pričesti započelo je procesijom iz crkvenog dvorišta. Nakon pozdravnih riječi župnika fra Perice Maslaća, započelo je euharistijsko slavlje koje predvodio župni vikar fra Antonio Mravak uz koncelebraciju župnika fra Perice, gvardijana fra Petra Klapeža, a đakonirao je fra Toni Šimunović – Erpušina.

Slavlje je uveličao Dječji zbor Čudotvorne Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure Župića. Djecu iz Sinja tijekom katehetske godine i priprave za Prvu pričest je vodila s. Jelena Mijić, koja je animirala liturgijskim slavlje. Uz prvopričesnike su bili i njihovi vjeroučitelji i nastavnici iz sinjskih osnovnih škola. Djecu s Radošića i Planice pripremali su župni vikari fra Antonio Mravak i fra Lukica Vojković.

U prigodnoj homiliji predvoditelj slavlja je naglasio važnost prvopričesničkog slavlja za cijelu župnu zajednicu i obitelji prvopričesnika. Prvopričesnike je pozvao da budu glas savjesti svojim roditeljima koji će ih pozivati na redovito nedjeljno misno slavlje i obiteljsku molitvu. 

FOTOGRAFIJE - KLIKNI