radnici trgovacki centri izjavaDragi župljani, poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske,

živo dijelimo „radosti i nade, žalosti i tjeskobe današnjih ljudi, osobito siromašnih i svih koji trpe“, pa i uoči ovoga Božića podižemo svoj glas u obranu onih čiji se glas ne može čuti, misleći pri tom na radnice i radnike zaposlene u trgovačkim centrima i trgovinama u Sinju i cijeloj Cetinskoj krajini.

Primjer nekih trgovačkih lanaca koji će zatvoriti svoja vrata u nedjelju, 24. prosinca 2017., ohrabruje nas da na isto potičemo i vlasnike drugih lanaca. Svjesni smo, ipak, da će neki i na sâm Badnjak radije tražiti zaradu, negoli pružiti vlastitim zaposlenicima mogućnost da se u okružju obitelji pripreme za najradosniji kršćanski blagdan.

Prema tomu, apeliramo na župljane i pridružujemo se pozitivnim inicijativama koje potiču građane diljem Hrvatske da se na Badnji dan solidariziraju s radnicima u trgovinama. Pokažimo našim majkama i očevima da zajedno nastojimo oko ostvarivanja njihovih prava, što uključuje i pravo na dostojanstvenu pripravu za proslavu Božića.

Neka naš poziv dopre do svih građana Sinja i Cetinske krajine, osobito župljana Župe Gospe Sinjske, koje srdačno i bratski potičemo da očituju kršćansku blizinu i solidarnost s radnicima te se suzdrže od kupovine na sâm Badnjak.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane.

Fra Perica Maslać

Fra Filip Budić

Fra Petar Klapež

Fra Antonio Mravak

Fra Frano Pupić Bakrač

Fra Stipe Šušnjara

Fra Lukica Vojković


Potpisnici su pastoralni djelatnici u Župi Gospe Sinjske (Sinj, Brnaze, Glavice, Karakašica, Lučane, Suhač i Radošić).