Na treću nedjelju došašća, 17. prosinca 2017., župnik fra Perica Maslać u crkvi Sv. Franje Asiškog predsjedao je euharistijskim slavljem za zajednicu vjernika u Čitluku/Jasenskom. Poslije mise djeca su uprizorila igrokaz „Polje milosrđa“, na tekst književnice Ivane Brlić-Mažuranić.

citluk jasensko igrokaz 17 12 2017

Mladi iz Čitluka i Jasenskog oduševili su pričom o baki koja svojim unucima pripovijeda priču o malenoj Draguši koja je svoj posljednji zalogaj odvojila i dala ptičicama. Poseban pljesak dobile su Tara Lapić i Lana Šentija, koje su igrale uloge Draguše i njezine majke. Igrokaz je upriličen i uvježbavan pod palicom vjeroučiteljice Anđele Barać i zborovođe Josipa Grčića.

Toga dana obilježavala se i Nedjelja Caritasa, pa su djeca i mladi prikupljali sredstva za sinjski Caritas te tako pomogli u brizi za siromašnije obitelji. Naime, ispred crkve su prodavali božićne vjenčiće, ukrase i detalje za bor, koje su izradili dan ranije tijekom dječjih radionica, pod vodstvom Josipa Grčića i sakristanke Nade Grčić. Zahvaljujemo svima koji su svojim znanjem i ljubavlju doprinijeli da zajedničkim snagama uljepšamo Božić ljudima u potrebi.

Foto: Tino Matić

Više fotografija - klikni ovdje.