citluk jasensko listic bozic 2017Ove godine tiskan je božićni listić i za zajednicu vjernika u Čitluku i Jasenskom. To je prvi put da se tiska posebni listić za ta dva sela, koja teritorijalno pripadaju Župi Gospe Sinjske. Novi božićni listić (br. 1/God. I.) donosi osnovne informacije o slavljima i događanjima u zajednici sv. Franje Asiškog.

U svome uvodu, sinjski župnik fra Perica Maslać osvrće se na važnost majčinske ljubavi, koju na poseban način prepoznajemo u primjeru Blažene Djevice Marije, čija je ljubav prema Bogu podarila čovječanstvu Božić. Vjernici u Čitluku i Jasenskom tijekom "Godine majčinstva" osobito će promišljati o vrijednostima koje u brak, obitelj i društvo svojom ljubavlju unose žene i majke.

Najveći dio listića posvećen je rasporedu božićnog blagoslova obitelji u Čitluku i Jasenskom, kada svećenik pohodi obitelji na teritoriju župne zajednice. Fra Perica poslužuje crkvu Sv. Franje Asiškoga, pa će i ove godine blagoslivljati obitelji u toj zajednici. Blagoslov će započeti 27. prosinca 2017., a završava u petak, 5. siječnja 2018. Osim u listiću, sinjski franjevci objavili su detaljan raspored blagoslova i na mrežnoj stranici Župe. Pozivaju se, stoga, župljani da osim listića, konzultiraju i članak na mrežnoj stranici, gdje će - osim rasporeda - pronaći i korisne upute.

U drugom dijelu božićni listić donosi raspored slavlja i događanja u crkvi Sv. Franje Asiškog u Čitluku-Jasenskom. Kao i svake godine, župljani i stanovnici cijele Cetinske krajine mogu se uoči Božića ispovjediti u samostanskom klaustru svaki dan od 18.-24. prosinca 2017. No, ispovijed je organizirana i za filijalne zajednice, pa se vjernici iz Čitluka i Jasenskog mogu ispovjediti u mjesnoj crkvi 16. prosinca 2017. u 16 sati. Nakon detaljnog rasporeda euharistijskih slavlja i ispovijedanja, listić donosi i najavu božićnog igrokaza te tombole za ministrante i ostalu djecu.

Župljani u zadnjem dijelu listića mogu pronaći popis važnih termina u Čitluku-Jasenskom, kao i osnovne kontakt-podatke te popis fratara koji djeluju u župnom pastoralu. Na kraju se donosi čestitka fra Perice za Božić i božićne blagdane.

Božićni listić dijeli se u crkvi Sv. Franje Asiškog. Svojim prilogom možete pomoći u pokrivanju troškova tiska, za što vam od srca zahvaljujemo.

Novi broj možete pregledati ili preuzeti u pdf formatu ovdje- klikni.