akcija dar od srca kaufland 9 2017U sklopu svojega programa pomoći najsiromašnijim obiteljima hrvatski je Caritas od 6. do 30. rujna 2017. god. u suradnji s Kauflandom Hrvatska pod nazivom „Dar od srca" diljem Hrvatske prikupljao prehrambene i higijenske proizvode, koje će biti darovani siromašnim obiteljima. U akciji su sudjelovali i sinjski franjevci.

Sudjelujući u humanitarnoj akciji „Dar od srca" franjevci iz samostana Gospe Sinjske žele doprinijeti cjelogodišnjim nastojanjima da konkretnom pomoći odgovore na težak egzistencijalni položaj u kojem se nalaze brojni pojedinci i obitelji u Sinju i cijeloj Cetinskoj krajini. Iz dana u dan stotine njih bore se s nezaposlenošću, oskudicom, bolesti, neprihvatljivim stambenim uvjetima, gladi, siromaštvom – a odatle i socijalnom isključenosti, besperspektivnosti i beznađem.

Zahvaljujući socijalnoj osjetljivosti i suradnji Kauflanda-Sinj, tijekom rujna građani koji su željeli osobnim darom pomoći svojim susjedima, sugrađanima u potrebi, mogli su neke od kupljenih proizvoda odložiti u označenu košaru uz blagajne pri izlazu iz trgovine. Franjevci i volonteri preuzimali su prikupljene darovane proizvode te će ih usmjeriti korisnicima programa pomoći siromašnim obiteljima. Prikupljeno je prehrambenih i higijenskih proizvoda u kunskoj protuvrijednosti od 13,605.38 kn. Od srca zahvaljujemo svima koji su svojim darom sudjelovali u akciji, a osobito zahvaljujemo djelatnicima sinjskog Kauflanda. Zahvalu upućujemo i našim volonterima, koji daruju svoje znanje i vrijeme za karitativni rad u našoj župnoj zajednici.

Sinjski Caritas djeluje u prostorijama samostana i brine o 110 obitelji. Odgovorna osoba je fra Perica Maslać, župnik. Radujemo se svakom novom volonteru te vas i ovim putem pozivamo da podržite naše karitativno poslanje i djelovanje. Više o Caritasu Sinj pogledajte na OVOJ POVEZNICI.