Župna zajednica Gospe Sinjske sudjelovala je u "Humanitarnoj akciji za djecu Južnog Sudana". Na Cvjetnicu, 9. travnja 2017., u crkvi Gospe Sinjske vjernici su prikupili 22 tisuće kuna, koje su predane franjevačkim bogoslovima iz Splita. U suradnji s bogoslovima, akcijom je u Sinju koordinirao župnik fra Perica Maslać.

juzni sudan akcija

Naime, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita u suradnji s Marijinim obrocima – Hrvatska, čije hvalevrijedno dugogodišnje humanitarno misijsko djelovanje je daleko poznato (www.marysmeals.hr), odlučili su nakon nekoliko zajedničkih dosadašnjih aktivnosti pokrenuti novu – „Humanitarnu akciju za djecu Južnog Sudana.“

Navedenom akcijom odazvali smo se na poziv pape Frane koji je više puta pozvao sve vjernike i ljude dobre volje da pomognu narodu Južnog Sudana kojeg je pogodila velika nevolja. Ukratko, država Južni Sudan, u kojoj najveći dio stanovništva čine kršćani (katolici), najmlađa je država na svijetu: neovisnost je izborila 2011. godine. Nedavna prošlost ovog naroda puna je krvi i trauma, a pošast rata i danas, nažalost, hara zemljom. Zbog ratnih sukoba mnogi su iselili, dio usjeva je uništen, a veći dio obradivih površina nije ni obrađen/posijan. Zbog svega navedenog u zemlji je službeno proglašena glad!

Od srca zahvaljujemo svim župljanima i štovateljima Gospe Sinjske koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji i svojim prilogom drugima ne samo uljepšati, već i spasili život!

O našem karitativnom djelovanju pogledajte više na OVOJ POVEZNICI (klikni).

(Dio teksta preuzet s: franjevci-st.com)