Ususret proslavi 300. obljetnice pobjedničke bitke nad Turcima pod zagovorom Gospe Sinjske, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ ovih je dana započela snimanje spota za pjesmu O Gospe sinjska na povijesnoj tvrđavi, u Svetištu Gospe Sinjske i na širem području grada Sinja i cetinske krajine.

U spotu mornaričke klape iz Splita sudjeluje alkar Neno Marić, a režija i snimanje je povjereno Patriku Grguriću, javnosti poznat kao jedan od autora spota za našu poznatu uspješnicu Ružo crvena.

Osnivanje klape „Sveti Juraj“-HRM je usko vezano uz najpoznatije Gospino svetište u svijetu, onu u Lourdesu gdje smo prije 14. godina na svečanosti otvaranja u Bazilici Pia X, pjevajući Ave Mariu predstavljali Hrvatsku vojsku pred više od 30 tisuća vojnika iz više od 40 zemalja cijelog svijeta.

Želja nam je i ovim video spotom još jedanput pokazati koliko je lik Djevice Marije značio našim vojnicima-alkarima, kako u obrani pred Turcima tako i u nedavnom domovinskom ratu i danas u miru.

Klapa "Sveti Juraj" - HRM je pobjednik  festivala „Klape Gospi Sinjskoj“ 2011.  kada je osvojila nagradu publike za pjesmu "Hvala ti Gospe", autora Mile Čačije-Čaje.

Zahvaljujemo sinjskim franjevcima na čelu s gvardijanom fra Petrom Klapežom kao i Viteškom alkarskom društvu u Sinju na iznimnoj susretljivosti kod snimanja spota.

Marko Bralić, org. voditelj klape