1. Ponedjeljak, 25. srpnja: sv. Jakov, apostol - blagdan.  Biskupsko ređenje u Šibeniku.


2. Srijeda, 27. srpnja: U organizaciji udruge „Cjelovit život,“ dr. fra Domagoj Runje održat će predavanje „Starokršćanski i starohrvatski spomenici u Cetinskoj Krajini“ u Dvorani Posljednje večere u 19.30 sati.


3. Subota, 30. srpnja: Hodočašće Čudotvornoj Gospi Sinjskoj Hrvatske vojske i policije, branitelja te braniteljskih udruga iz Cetinske krajine. Slavlje započinje procesijom s Gospinom slikom u 10.30 sati. Procesija će se kretati iz crkve samostanskim dvorištem, Šetalištem bl. Alojzija Stepinca, Pijacom, Glavičkom ulicom, Fratarskim prolazom. Misno slavlje nakon procesije bit će u 11.00 sati na samostanskom dvorištu, a predsjeda mons. Jure Bogdan, vojni biskup.


4. Nedjelja, 31. srpnja: Euharistijsko slavlje za Viteško alkarsko društvo (VAD). Slavljem predsjeda fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta, a započinje u 11.30 sati.


5. Uskoro započinjemo s pohodom bolesnima i nemoćnima iz Varoša i Podvaroša. Molimo vas da prijavite iz svojih obitelji one koji bi željeli da ih svećenik pohodi prije svetkovine Velike Gospe. One koje smo pohodili za Uskrs nije potrebno prijavljivati. Prijavu možete ostaviti u župnom uredu, samostanskoj porti ili na e-mail župe.


6. Započinju i hodočašća župa Cetinske krajine:
•    Subota, 30. srpnja - Dubrava-Sitno Gornje u 10.30 sati.
•    Nedjelja, 31. srpnja - Dicmo i Krušvar u 8 sati; Trilj-Vedrine, Košute i Vojnić-Gardun u 9 sati.