Posebnom angažiranošću fra Nediljka Šabića i zdušnim prihvaćanjem župnika Makarskog primorja, već je postalo tradicionalno da prvu subotu mjeseca listopada Gospi Sinjskoj hodočaste vjerenici Makarskog primorja sa svojim dušobrižnicima. Preko sedam stotina hodočasnika stiglo je iz slijedećih župa:

vjernici župe sv. Stjepana iz Brela i njihov župnik don Stjepan Lončar;  vjernici župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Baške Vode, Basta, Promajne, Krvavica i Bratuša sa župnikom fra Petrom Vrljičkom i župnim vikarom fra Stankom Milanovićem; vjernici župe Sv. Marka iz Makarske sa župnikom Don Pavom Banićem;  vjernici župe  Kraljice Mira iz Makarske sa župnikom don Damirom Vuletićem; vjernici župe sv. Ante iz Tučepa sa župnikom fra Nediljkom Šabićem: vjernici župe sv. Vicenca iz Podgore sa župnikom don Milom Čalom; vjernici župa Kraljice sv. Krunice iz Igrana i Drašnica te Živogošća sa fra Nediljkom Knezovićem i fra Antom Buljanom; vjernici župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Plina-Stablina i Baćina sa župnikom fra Pavišom Norcem Kevom te vjernici župa Brist i Gradac.

Na početku misnog slavlja prisutne hodočasnike i njihove dušobrižnike pozdravio je fra Gabrijel Jurišić. U svom pozdravnom govoru posebno je istakao čudesnu obranu Sinja, njezino značenje za cijelu Dalmacije te život vjerničkog puka kroz protekla tri stoljeća pod okriljem Čudotvorne Gospe Sinjske. Misno slavlje je predvodio i propovijedao don Damir Vuletić. S njim su koncelebrirali spomenuti svećenici te fra Garbijel Jurišić, koji je rodom iz Baške vode. Misno slavlje uzveličao je zbor Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Baške Vode.