misa za domovinu 10 12 2017U nedjelju, 10. prosinca 2017., župna zajednica Gospe Sinjske molila je za našu domovinu Hrvatsku. Sinjski župnik fra Perica Maslać predsjedao je euharistijskim slavljem "pro Patria" u crkvi Gospe Sinjske u 10 sati, a koncelebrirao je fra Gabrijel H. Jurišić. Liturgijskim pjevanjem animirao je mješoviti pjevački zbor.

Za vrijeme misnoga slavlja okupljeni vjernici osobito su molili za hrvatske branitelje, žive i preminule, čija je žrtva u temeljima moderne i neovisne Republike Hrvatske. Danas se spominjemo i smrti dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, koji je i sam posjetio Svetište Gospe Sinjske i na koljenima molio pred Njezinim milosnim likom. Pred Božje lice uzdižemo molitvu i za tragično preminulog generala Slobodana Praljka, čiju dušu izručujemo Očevom milosrđu.

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!


Euharistijsko slavlje "pro Patria" u crkvi Gospe Sinjske

10. prosinca 2017. u 10 sati

Molitva vjernika

U Isusu Kristu Bog nam se objavio kao Bog milosrđa, praštanja i ljubavi. Puni pouzdanja uputimo Mu svoje molitve pjevajući:

Istinama vjere korake nam vodi!

  1. Gospodine, Ti si svojoj Crkvi povjerio brigu za spasenje ljudi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, daj da Crkva bude čisti izvor spasenja, molimo te.
  2. Gospodine, Tvoja Crkva u našem hrvatskom narodu, jest učiteljica života u ljubavi, miru i pravednosti. Daj nam duha mudrosti u sadašnjem trenutku da znademo izabrati put spasenja po Evanđelju, molimo te.
  3. Gospodine, zahvaljujemo ti za darovanu slobodu i hrvatsku državu i za sve plemenite ljude koji su je gradili. Pošalji nam mudre vladare koji će voditi narod u ljubavi, pravdi, istini i miru, molimo te.
  4. Gospodine, mnoga naša braća i sestre ožalošćeni su u ratnim stradanjima, mnogi su ostali invalidi, mnogi podnose duševne boli. Iscijeli njihove rane, budi utjeha njihovim srcima i dušama, molimo te.
  5. Gospodine, mnoge generacije hrvatskih mučenika za vjeru i naciju bile su potrebne da bismo mi uživali plodove njihove žrtve. Daj da nas svijetli primjeri, uzori iz naše crkvene i nacionalne povijesti, potiču na zauzetiji i odgovorniji odnos prema našim svetinjama, molimo te.
  6. Gospodine, zbog podnesene žrtve naše pokojnike - Franju Tuđmana, Slobodna Praljka, poginule hrvatske branitelje i druge vjerne mrtve - primi u svoj vječni mir, molimo te.

Gospodine, primi naše molitve i u njima sve nas, naše živote, naš trud i rad, našu domovinu. Prati nas svojom pomoću, štiti nas i blagoslivljaj Ti koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.