Poštovani župljani,

u crkvi Gospe Sinjske slavlja sakramenata krizme i prve pričest bit će prema sljedećem rasporedu:

   Sakrament  Slavitelj  Datum Napomena
1  Krizma (potvrda)  Mons. Marin Barišić subota, 13. 5. 2017. filijale (85)
2  Krizma (potvrda)  Mons. Marko Semren nedjelja, 14. 5. 2017. Grad (170)
3 Prva pričest Fra Antonio Mravak nedjelja, 21. 5. 2017.  

 

Potičemo roditelje kandidata za prvu pričest i krizmu da svojim primjerom očituju djeci Božju blizinu, što će se posebno očitovati zajedničkim slavljenjem nedjeljne euharistije. Nužno je i redovito pohađanje župne kateheze (klikni), kao i školskog vjeronauka; upravo kako bi kandidati ostvarili kvalitetnu  i dostatnu intelektualno-duhovnu pripravu.

S radočću u našoj župnoj zajednici očekujemo dvojicu biskupa: mons. Barišića, splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolitu, i mons. Semrena, pomoćnog biskupa banjalučkog. 


 

Upute roditeljima prvopričesnika

 • Generalna proba za prvopričesnike bit će u četvrtak (18. 5. 2017.) u 13 sati.
 • Slavlje sakramenta ispovijedi za prvopričesnike i roditelje je u subotu (20. 5. 2017.) u 9.30 sati.
 • Slavlje sakramenta prve pričesti u našoj župi je u nedjelju (21. 5. 2017.) u 9 sati.
 • Prvopričesnici se okupljaju u samostanskom dvorištu.
 • U 8.30 sati formira se procesija i to sljedećim redom:
  1. ULOGE (ministranti i pjevači)
  2. PLANICA
  3. RADOŠIĆ
  4. OŠ fra Pavla Vučkovića (A, B)
  5. OŠ Ivana Lovrića (A, B, C)
  6. OŠ Marka Marulića (A, B)
 • U četvrtak (18. 5. 2017.) od 8 do 18 sati roditelji trebaju doći u samostan i podići haljinu, uspomenu, svijeću, molitvenik i krunicu za svog prvopričesnika. Crkva će na dan prve pričesti biti posebno uređena i okićena. Ljubazno vas molimo da za sve navedeno doprinesete u župnu blagajnu iznosom naznačenim u "Uputama". (Obitelji koje imaju dva prvopričesnika doprinose kao za jednoga. Roditelji koji ne mogu odvojiti novac neka se diskretno jave župniku, koji će navedeni iznos uplatiti u njihovo ime).
 • Pažnja! Kod oblačenja haljina patent je sprijeda. Haljine treba vratiti u ponedjeljak i utorak nakon pričesti na samostansku portu od 7 do 19 sati. Ne prati haljine niti ih nositi na kemijsko čišćenje.
 • Prvopričesnici trebaju kroz subote do kraja školske godine dolaziti na ispovijed kako bi stekli praksu ispovijedanja.
 • Prvu svetu pričest snima i fotografira Foto studio Ivan. Cijena DVD-a i triju fotografija je naznačena u "Uputama". Iznos se uplaćuje u studiju, prije ili pri preuzimanju materijala. Potičemo vas da svojoj djeci za cijeli život osigurate DVD i fotografije s prve pričesti.

Fra Perica Maslać, župnik

Sinj, 22. travnja 2017.


Upute krizmanicima, roditeljima i kumovima

U našoj župnoj zajednici sakrament krizme (potvrde) slavimo za dvije grupe krizmanika u dva dana (13. i 14. svibnja 2017.).

FILIJALE I DIO SINJA: Susret krizmanika, roditelja i kumova s mons. Marinom Barišićem u srijedu (10. 5. 2017.) u 20 sati u crkvi Gospe Sinjske.

SVI: Slavlje sakramenta ispovijedi za krizmanike, roditelje i kumove je u petak (12. 5. 2017.) u 20 sati.

FILIJALE I DIO SINJA: Slavlje sakramenta krizme je u subotu (13. 5. 2017.) u 10 sati (u 9.30 sati formira se procesija u samostanskom dvorištu). Krizmatelj je mons. Barišić.

SINJ: Susret krizmanika s mons. Markom Semrenom je na sâm dan krizme, u nedjelju (14. 5. 2017) u 10 sati u „Dvorani Gospe Sinjske“. Poslije susreta je slavlje krizme u crkvi Gospe Sinjske.

Svaki krizmanik dobit će na dar knjigu „Sveta potvrda“, uspomenu i narukvicu s metalnim križićem. Crkva će na dan svete krizme biti posebno uređena i okićena. Ljubazno vas molimo da za sve navedeno doprinesete u župnu blagajnu iznosom naznačenim u "Uputama". (Obitelji koje imaju dva krizmanika doprinose kao za jednoga. Roditelji koji ne mogu odvojiti novac neka se diskretno jave župniku, koji će navedeni iznos uplatiti u njihovo ime).

Krizma se slavi pod misom u crkvi Gospe Sinjske. Od svih se nas traži dodatna pažnja kod odijevanja. Zajedno sa svojim pastoralnim suradnicima određujem dress code, koji se odnosi na krizmanike/ice i na kume/ove (svi, bez iznimke): 1) elegantne i klasične crne hlače; 2) klasična bijela košulja s rukavima, 3) elegantna obuća.

Slavlje sakramenta krizme snima i fotografira AB foto. Cijena DVD-a i triju fotografija je naznačena u "Uputama". Iznos se uplaćuje u studiju, prije ili pri preuzimanju materijala. Potičemo vas da svojim mladima za cijeli život osigurate DVD i fotografije s krizme.

Fra Perica Maslać, župnik

Sinj, 25. travnja 2017.