gospa1Poštovani posjetitelji,

dana 4. srpnja 2017. na mrežnoj stranici otvorili smo novu kategoriju "Velika Gospa 2017.". Ovdje ćete brzo i jednostavno pronaći informacije koje se odnose na proslavu svetkovine Gospe Sinjske (15. kolovoza 2017.). Sadržaji se svakodnevno ažuriraju, pa preporučamo da nas redovito pratite. 

VIŠE...

 

gospin grad zahvalnica 2017Dan poslije svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo misnim slavljem na Gospinom gradu zahvalili smo Bogu za najveće sinjsko slavlje i nebrojene milosti koje je i ove godine udijelio štovateljima i hodočasnicima u Svetište Gospe Sinjske. Euharistijskim slavljem u 7.00 sati predsjedao je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju i Brnazama.

gospa sinjska vecer blagoslov 2017Zvuci fanfara i zvonjava crkvenih zvona u poslijepodnevnim satima najavili su da se skida Gospina slika. Treći put, točno u 18.00 sati, franjevci su pristupili velebnom mramornom oltaru kako bi izvadili srebrni okvir i u njemu najveće blago Sinja i cijele Dalmacije – sliku Čudotvorne Gospe Sinjske. Trenutak je to koji zadivljuje, duhovni melem i ponovni susret s Majkom.

provincijal vecernja misa 2017Fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, predsjedao je večernjim euharistijskim slavljem na svetkovinu Gospe Sinjske. Njegovu propovijed donosimo u cijelosti.

svetkovina gospe sinjske 2017Misom bdijenja Sinj je otvorio proslavu svetkovine Velike Gospe, kojoj je posvećeno najveće marijansko svetište u Hrvatskoj i koja je zaštitnica cijeloga Cetinskoga kraja. Središnjim euharistijskim slavljem na dan Njezina uznesenja na nebo predsjedao je mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit. Koncelebriralo je 14 svećenika.

nadbiskup danja misa 2017Mons. Marin Barišić predsjedao je središnjim euharistijskim slavljem na svetkovinu Gospe Sinjske. Donosimo njegovu propovijed.

vigilija 2017 oltarVigilijom Velikoj Gospi još jednom je otvoreno najveće sinjsko slavlje u godini, kada u ovaj grad hodočasti preko 100 tisuća vjernika. Sinjani i njihovi gosti kroz devet dana pripremali su se za slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo te su s radošću u srcu dočekali početak crkvenih svečanosti i skidanje slike Gospe Sinjske s velebnog mramornog oltara.

biskup vlade kosic 2017SINJ, MISA UOČI VELIKE GOSPE 2017.

Misa bdijenja: 1 Ljet 15,3-4.15-16;16,1-2, 1 Kor 15,54-58; Lk 11,27-28

gospa1Donosimo tijek procesije, rapored službi i djelove euharistijskog slavlja. Pozivamo vas da pobožno sudjelujete na najvećem sinjskom slavlju u čast Čudotvorne Gospe Sinjske.
 

vigilija 2017 nosaciDragi Sinjani i Cetinjani, poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske,

upućujemo svoje najiskrenije čestitke povodom svetkovine Gospe Sinjske, koju tako radosno slavimo 15. kolovoza. U njezinom svetištu još jednom prigibamo koljeno i molimo za naš grad i našu domovinu, kako bi svi zajedno rasli u ljubavi prema Bogu i svakom čovjeku. Svakom hodočasniku upućujemo toplu dobrodošlicu u najveće marijansko svetište hrvatskog naroda. Dok čestitamo crkvene svečanosti, spominjemo se i gradskih slavlja, jer upravo danas viteški Sinj slavi svoj dan. Neka nam živi vjera i tradicija, Bog vas sve blagoslovio.

Vaši franjevci

 

 

klaustar 3Dragi štovatelji Gospe Sinjske,

donosimo raspored ispovijedanja u Svetištu Gospe Sinjske od 5. do 15. kolovoza 2017. god. Ispovijeda se u samostanskom klaustru (klikni na fotografiju).