gospa1Poštovani posjetitelji,

dana 4. srpnja 2017. na mrežnoj stranici otvorili smo novu kategoriju "Velika Gospa 2017.". Ovdje ćete brzo i jednostavno pronaći informacije koje se odnose na proslavu svetkovine Gospe Sinjske (15. kolovoza 2017.). Sadržaji se svakodnevno ažuriraju, pa preporučamo da nas redovito pratite. 

 

gospa1Uoči svetkovine Uznesenja BDM-e, Svetište Gospe Sinjske objavilo je raspored hodočašća župnih zajednica, dekanata i posebnih grupa. Raspored obuhvaća razdoblje od 29. srpnja do 7. listopada 2017. god., a ove godine hodočasničke grupe posebno će promišljati o očinstvu; jer je u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji proglašena "Godina očinstva". Dobro je napomenuti da u "Devetnici" i na samu svetkovinu preko 100 tisuća hodočasnika pohodi Svetište Gospe Sinjske.

klikniPoštovani svećenici, redovnici i redovnice, dostupna vam je kategorija u kojoj možete pronaći korisne informacije za organizaciju hodočašća u Svetište Gospe Sinjske. Za pristup vam treba korisničko ime i šifra, što osobno možete zatražiti preko samostanske centrale (021.707.010), e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili porukom na Facebook stranici "Gospa Sinjska". Klikni na fotografiju ili OVDJE.

 

poboznosti gospi sinjskoj Poštovani štovatelji Gospe Sinjske, u pdf formatu možete pregledati i preuzeti knjižicu "Pobožnosti i molitve Gospi Sinjskoj". Molitvenik ima 114 stranica, a podijeljen je na nekoliko tematskih cjelina: 1) Pohvale Čudotvornoj Gospi Sinjskoj; 2) Otajstva Gospe Sinjske; 3) Devetnica Gospi Sinjskoj; 4) Molitve Gospi Sinjskoj u različitim prigodama; 5) Molitva Gospi Sinjskoj za posvetu župe; 6) Put križa; 7) Pjesme; 8) Krunica; 9) Druge marijanske molitve i hvalospjevi; 10) Kratke dnevne molitve.

Kliknite na fotografiju ili OVDJE.

gospa1Poštovani posjetitelji,

donosimo nekoliko pjesama Čudotvornoj Gospi Sinjskoj s dionicama i partiturama, što će osobito koristiti glazbenicima i voditeljima zborova. Zapisi su u pdf formatu, da biste ih pregledali ili preuzeli, kliknite na dionicu ili partituru.

 

Kao što se ovi versi i glazba složiše u ljubavi prema Bogu, Ocu i Sinu i Duhu Svetomu i Mariji – Isusovoj i našoj majci – neka se i srca vjernog hrvatskog puka, koji ovo bude pjevao i slušao, slože u istoj ljubavi prema Bogu i Gospi, koju časti kao Čudotvornu Gospu Sinjsku, da bi cijelim bićem vazda plamteći od veselja slušao i nasljedovao riječi Isusova Evanđelja.

 

 

 

 

gospa1Poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske, na našem Google+ profilu imate mogućnost vidjeti Gospinu sliku u VISOKOJ REZOLUCIJI. Pogledajte prekrasne detalje zlata, srebra i biserja, kojima naši pretci uresiše milosnu Priliku. Poveznica (klikni)

krunica zlatna 1Za jubilej 300. obljetnice krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske  rodila se i ostvarila izvrsna ideja da smo  od  milodara  Gospinih štovatelja izradili  krunicu od zlata, tj. „Zlatnu krunicu Čudotvorne Gospe Sinjske“, koja je točno na 300. obljetnicu, 22. rujna 2016. god. bila blagoslovljena i postavljena na vidnom mjestu  u njezinoj Crkvi.

Povodom 300. obljetnice čudesne obrane Sinja uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske, Svetište Gospe Sinjske tiskalo je prigodni zlatni i srebrni kovani novac, u kompletima su dva zlatnika i srebrnjaka. Rješenje za zlatnik Čudotvorne Gospe Sinjske potpisuje akademski slikar Kuzma Kovačić.