RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI

25. studenoga – 2. prosinca 2018.

ISUS KRIST – Kralj svega stvorenoga

Naši župni zborovi u čast svoje zaštitnice sv. Cecilije imaju zajedničko druženje u 12.30 u samostanu.


 

  1. Srijeda, 29. studenoga: Svi Sveti Franjevačkog reda – blagdan.

  2. Četvrtak, 29. studenoga: Nakon večernje svete mise euharistijsko klanjanje.

  3. Petak, 30. studenoga: Sv. Andrija, apostol - blagdan. Sjećanje na mučeničku smrt 20-ice fratara Cetinske krajine. Pjevena sveta misa u 18 sati.

  4. Subota, 1. prosinca: U 8.30misa i krunica za Gospine štovatelje i dobročinitelje Svetišta. U 18 sati roditeljski za prvopričesnike i krizmanike u “Dvorani Gospe Sinjske”.

  5. Nedjelja, 2. prosinca: 1. došašća – početak priprave za Božić.

 


 

Karitativna akcija "Daruj Božić"

 

Župa Gospe Sinjske organizira karitativnu akciju „DARUJ BOŽIĆ“, koja će trajati od 1. do 12. prosinca 2018. god. U tom vremenu djeca će u školama skupljati osnovne namirnice (ulje, brašno, šećer…), a u samostanu će biti postavljena košara u koju vjernici svakodnevno mogu donirati potrepštine. Akciji se pridružuju i članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a), koji će izrađivati i prodavati božićne aranžmane. Osim kupnjom aranžmana, moći ćete pomoći karitativno djelovanje sinjskih franjevaca i kupnjom kolača odnosno robe.

 

Prodaju organiziramo u samostanskom klaustru i ispred crkve – u subotu i nedjelju 1. i 2. prosinca te 8. i 9. prosinca, u vremenu od 8 do 12 sati.

 

Pozivamo drage domaćice da se donacijom kolača priključe karitativnoj akciji. Kao i prošle godine, nadamo se da će se akciji odazvati i sinjske pekare odnosno trgovine robom. Zajedničkim snagama uljepšajmo Božić korisnicima karitativne pomoći. Zahvaljujemo školama i članovima župnih zajednica koji su aktivno uključiti u akciju, kao i svim župljanima koji iz godine u godinu podržavaju naše karitativne akcije.

 

Prikupljena sredstva bit će raspoređena i podijeljena korisnicima sinjskog Caritasa 13. i 14. prosinca 2018.