„Draga braćo u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske i Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja!

 

Poznato mi je da je marijansko Svetište u Sinju u 2015. godini, na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, svečano proslavilo svoj 300. jubilej postojanja. Važnost i značaj tog vjerničkog jubileja prepoznao je i sam Sveti Otac, papa Franjo, šaljući franjevcima, kao čuvarima Svetišta i svim Gospinim štovateljima u Sinju, preko svoga posebnog izaslanika uzoritog kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog i metropolite, svoj papinski blagoslov i čestitke, povodom tri stoljetnog jubileja. Koristim priliku da vam i ja, kao Generalni ministar Franjevačkog reda (OFM), u ime čitavoga franjevačkoga bratstva, izručim najsrdačnije pozdrave i čestitke, s molitvom da se dobro djelo u Gospinu Svetištu u Sinju nastavi izgrađivati i u budućnosti na duhovnu korist naroda Božjeg, Crkve i svih njezinih vjernika.

 

Katolički vjernici, gdje god da bili, nose u srcu presveti lik Blažene Djevice Marije, Čudotvorne Gospe Sinjske, te čuvaju uspomenu na slavnu pobjedu kršćanske vojske nad nadmoćnim osmanlijskim neprijateljem, koja se dogodila u Sinju davne 1715. godine. S osjećajem najdublje zahvalnosti, za taj povijesni uspjeh, koji im je donio toliko željenu slobodu, tisuće se Gospinih štovatelja i danas neumorno i neprestano utječu Gospinu zagovoru, s čvrstom vjerom da im Ona može isprositi sve životne milosti i darove nebeske.

 

Hvala braći franjevcima, koji su generacijama, zajedno sa svojim narodom, gajili pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji, Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, te kroz to ljubav i povezanost sa sveopćom Crkvom.

 

Neka nad svima vama i nadalje bdije moćni zagovor majke Marije, Čudotvorne Gospe Sinjske, koja je kršćanskim vjernicima najveća učiteljica i uzor u poslušnosti Bogu i vršenju njegovih svetih zapovijedi.“

 

Izvor:  www. franjevci-split.hr