U petak 29. siječnja 2016. u Samostanu Gospe Sinjske održana je sjednica vijeća OFS-a Splitsko - dubrovačkog područja. Susretom je predsjedao dr. fra Stipe Nimac, duhovni asistent OFS-a Splitsko-dubrovačkog područja.

Na susretu su još sudjelovali područna ministra Marijana Jurišić, područna tajnica Mila Šuto, područna blagajnica Jasna Šabić, povjerenik za formaciju Zdenka Filipović Grčić te dva delegata Mara Ljubić iz Splita i Ivanka Vukasović Lončar iz Sinja.

Nakon molitve i pozdrava jednoglasno je prihvaćen zapisnik dnevnog reda. Za buduće razdoblje donesena je odluka pokretanja web stranice za Splitsko - dubrovačko područje. Pokretanje stranice povjereno je dr. informatike Toniju Masteliću iz Sinja. Također je donesena odluka da se na jednom mjestu nalazi arhiva bratstva. Nakon rasprave i predlaganja odlučeno je da će se arhiva nalaziti u Samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu. Ususret seminaru za formaciju koji će se održati u Zagrebu od 5. do 7. ožujka 2016., odlučeno je da će Splitsko - dubrovačko bratstvo predstavljati Marijana Jurišić, Mila Šuto i Zdenka Filipović Grčić.

OFS SINJ 2

U daljnjoj raspravi uočeno je da na razini Područnog bratstva nema potpunih podataka o pojedinim mjesnim bratstvima. Stoga je odlučeno da se ministri Marijani Jurišić pošalju podatci o broju članova, tko čini vijeće, kad su susreti, broju trajno zavjetovanih članova pojedinih bratstava. Također je najavljeno da će se na razini Nacionalnog bratstva održati Nacionalno hodočašće u Zagreb 16. travnja 2016. godine. Povod hodočašća je Godina milosrđa i izloženjena štovanjeposmrtnih ostataka i tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj katedrali. Područna blagajnica Jasna Šabić podnijela je ekonomski izvještaj za 2015. godinu. Izvještaj je prihvaćen. Ususret izborima u mjesnim bratstvima odlučeno je da ministra pohodi bratstva, u slučaju spriječenosti mijenjat će je zamjenica. Susret je završio u duhu milosrđa i franjevačke jednostavnosti.