U obitelji Josipa i Tamare Balajić iz Karakašice, župa Gospe Sinjske rodilo se 31. ožujka 2021. šesto dijete, djevojčica Maša. Uz nju roditelji još imaju: Lanu, Antonia, Marka, Niku i Ellu. Roditelji su prijavili krštenje male Maše za nedjelju 20. lipnja 2021. u filijalnoj crkvi svetog Leopolda Bogdana Mandića u Karakašici, te molili da mons.

 

Marin Barišić krsti njihovu djevojčicu. Splitsko-makarski nadbiskup metropolit mons. Marin Barišić odazvao se pozivu obitelji Balajić te je predsjedao euharistijskim slavljem u 9 sati tijekom kojeg je krstio malenu Mašu. U koncelebraciji su bili župnik fra Perica Maslać, župni vikar za Karakašicu fra Frano Pupić Bakrač i nadbiskupov tajnik, don Nikola Šakić.

 

Nadbiskup se u homiliji osvrnuo na nedjeljno evanđelje i rekao: „Učenici su se našli u lađi za vrijeme oluje. Prepali su se i zato bude Učitelja koji kritizira njihovu malovjernost. Iz ovoga evanđeoskog ulomka vidimo da čovjek ne može ovladati stvorenim. Nažalost, osim prirodnih oluja, brojne oluje pogađaju i ljudske odnose. Jedino Gospodin može smiriti kaotičnost prirode i ljudskog srca“.

Nadbiskup je pozvao vjernike da trajno razvijaju svijest o Božjoj prisutnosti u svojim životima. U homiliji se osvrnuo i na sakramenat krštenja kazavši kako je krštenje prijelaz iz tame grijeha u svjetlo te da nas Krist preko ovog sakramenta dovodi u novost života darujući nam najveće dostojanstvo djece Božje. Govoreći o obitelji kao temeljnoj stanici društva, Nadbiskup je ustvrdio da i na nju možemo gledati kao na lađu u kojoj plovimo prema vječnosti. Lađa naše obitelji je često uzburkana raznim svađama, podjelama i nerazumijevanjima. Međutim, iako roditelji ne razumiju uvijek svoju djecu niti djeca roditelje, potrebno je razgovarati jer se tako mijenjamo. Tako postajemo bliži jedni drugima te rastemo u ljubavi koja nadilazi sve naše razlike.

Na kraju euharistijskog slavlja, u ime Svetišta i Župe, župnik fra Perica Maslać darovao je obitelj Balajić prigodnim darovima i zahvalio Nadbiskupu na dolasku i ohrabrujućim riječima. Nadbiskup Barišić udijelio je obitelji Balajić knjigu s posvetom, osobno pismo, krunice, medaljice i novčani poticaj, dar kojim Splitsko-makarska nadbiskupija izražava podršku obiteljima s četvero i više djece. U ime grada Sinja darove je uručio gradonačelnik Miro Bulj.