Tradicionalno, na prvu nedjelju nakon svetkovine Gospe Sinjske u samostanskom dvorištu okupljaju se tisuće vjernika, koji na taj dan pobožno prikazuju svoju djecu Bogu i iskazuju svoju spremnost da cijelu godinu odgajaju potomstvo u vjeri i moralu.

Tako smo i ove godine, u nedjelju 18. kolovoza 2019., ispunili samostansko dvorište, crkvu i hodnike na misi posvete djece Gospi Sinjskoj.

U samostanskom klaustru svećenici su ispovijedali nekoliko sati prije početka i za vrijeme večernjeg euharistijskog slavlja, kojim je predsjedao fra Perica Maslać, župnik. Koncelebrirao je fra Ante Čovo, gvardijan. Asistirali su ministranti sjemeništarci i bogoslovi, a liturgijskim pjevanjem animirao je pjevački zbor djece.


Župnik je u propovijedi potakao djecu da se uključe u župne aktivnosti: zbor, ministrante, kateheze, a roditelje da ih u tome potiču. Djeca su čitala molitve vjernika, koje su pustili u zrak privezane za balone nakon što su ih pročitali.


Fra Perica je na kraju predvodio posvetnu molitvu, a svećenici su zatim poškropili blagoslovljenom vodom očeve i majke, djedove i bake, djevojke i mladiće, a osobita radost bili su oni najmanji, koji jednostavnošću pogleda i otvorenošću prema Stvoritelju daju primjer povjerenja i iskrene vjere.

GALERIJA - KLIKNI