Misom zornicom, 6. kolovoza 2019. u 6 sati, započeli smo Devetnicu u čast Gospi Sinjskoj. Misnim slavljem predsjedao je fra Perica Maslać, župnik i samostanski vikar. Kroz devet dana vjernici se pripremaju za najveće sinjsko slavlje.

Hodočašća filijalnih zajednica Župe Gospe Sinjske tradicionalno otvaraju vjernici iz Glavica. Prvoga dana Devetnice - u utorak, 6. kolovoza 2019., stigli su pješice u Sinj u ranim jutarnjim satima, ispovjedili se i slavili svetu misu u 7 sati.

Euharistijskim slavljem predsjedao je fra Tino Labrović, u zajedništvu sa svećenicima rodom iz Glavica, gvardijanom fra Antom Čovom i župnim vikarom fra Markom Đerekom, koji poslužuje Glavice.

Kroz devetnicu Gospi Sinjskoj hodočaste i mnoge župe Cetinskog dekanata. Tako su i ove godine prvi hodočastili vjernici iz sela Otok i Udovičići.

Misnim slavljem je predsjedao fra Nikica Ajdučić, propovjednik devetnice i novi župnik Otoka i Udovičića.

U koncelebraciji su bili svećenici rodom iz ove župe, a prisutne su bile i brojne časne sestre. Na kraju sv. mise hodočasnike je pozdravio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta, a uime hodočasnika zahvalio je fra Nikica, koji je i predmolio Posvetnu molitvu Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.


GALERIJA (ZORNICA) - KLIKNI

GALERIJA (HODOČAŠĆE GLAVICA) - KLIKNI

GALERIJA (HODOČAŠĆE OTOK I UDOVIČIĆI) - KLIKNI