Na Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje, 14. travnja 2019., koja uvodi u Veliki tjedan i pripremu za najveću kršćansku svetkovinu Uskrsa, od ranih jutarnjih sati brojni su vjernici iskoristili prigodu za svetu ispovijed i sudjelovali na svetim misnim slavljima u: 6.30, 7, 8, 9, 10, 11.45 i 19 sati. Na župnoj misi u 10 sati župnik fra Perica Maslać predvodio je procesiju i euharistijsko slavlje.

U samostanskom dvorištu ispred Gospinog kipa održan je blagoslov grančica i vjernog puka. Služba riječi i euharistijsko slavlje nastavljeno je u crkvi. U koncelebraciji uz župnika bio je gvardijan fra Petar Klapež. Pjevanu Muku po Luki pjevao je fra Toni Šimunović Erpušina, Isusove riječi fra Perica, a ostale uloge članovi Mješovitog zbora Župe Gospe Sinjske pod ravnanjem mo. fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

U 14 sati u crkvi je započelo 40-satno klanjanje, kvarantore, koje završava na Veliku srijedu u 12 sati. Bogu hvala na ovako jednom lijepom i pobožnom danu Cvjetnice na početku Velikog tjedna.

GALERIJA - KLIKNI