svetkovina gospe sinjske svecenici 2017Župa Gospe Sinjske najveća je župna zajednica u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, a u sinjsku crkvu pobožno hodočaste deseci tisuća hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske i svijeta. Franjevci već stoljećima pastoralno djeluju u Sinju i Cetinskoj krajini, a ministranti su im neizmjerna pomoć kod liturgijskih slavlja.

Župna zajednica posebno se ponosi poslužiteljima oltara, koji iz tjedna u tjedan rado sudjeluju kod crkvenih slavlja – na ponos svojih roditelja, rodbine i prijatelja. Naša župa ima 100-ak ministranata, koji su podijeljeni u 6 grupa odnosno crkava: Sinj, Glavice, Brnaze, Čitluk/Jasensko, Karakašica/Suhač i Lučane.

Posluživati kod oltara Gospodnjeg prava je liturgijska služba, pa svećenici s osobitom pažnjom nastoje organizirati dobre i odgovorne ministrante. Od subote, 15. rujna 2018., nastavljamo s ministrantskim susretima, koji su ispunjeni druženjem i zajedništvom, učenjem i vježbanjem, smijehom i dobrotom. Osim redovitih susreta, organiziramo ministrantske izlete, športske i rekreativne igre, nogometne turnire, tombolu, župne i provincijske susrete s ministrantima iz drugih župa…

Radujemo se nastavku susreta i pozivamo dječake starije od 9 godina da se priključe ministrantima, a sve roditelje pozivamo da potaknu svoju djecu na službu Crkvi i župnoj zajednici. Naši mladi župljani surađivat će s fra Tonijem, fra Lukicom, fra Antoniom, fra Pericom, fra Franom i fra Filipom.

Susreti ministranata:

  1. Sinj: subotom u 14 h
  2. Glavice: subotom u 16 h
  3. Brnaze: subotom u 15 h
  4. Čitluk/Jasensko: subotom u 16 h
  5. Karakašica/Suhač: subotom u 10 h
  6. Lučane: subotom u 9.30 h