Redoviti jesenski regionalni susret franjevaca održan je u Samostanu Gospe Sinjske u srijedu 16. studenog 2016. godine. Na susretu su uz gvardijana fra Petra Klapeža sudjelovala 26-orica franjevaca. Nakon molitve Srednjeg časa fra Ivica Udovičić, moderator za trajnu formaciju pozdravio je prisutnu braću i predstavio predavača dr. fra Ivicu Jurića, profesora pastoralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Fra Ivica je održao predavanje na temu - „Izazovi i perspektive pastorala obitelji premaAmoris laetitiae Relatio finalis“. U svom izlaganjufra Ivica je naglasio da je pobudnica Amoris laetitie nastala nakon dvije, opće izvanredne i opće redovite, biskupske sinode posvećene suvremenoj obiteljskoj problematici, a Relatio finalis je zaključni dokument kojeg su Papi Franji uputili sinodski oci okupljeni na XIV. općoj redovitoj skupštini Biskupske sinode koja je u listopadu 2015. godine raspravljala o pozivu i poslanju obitelji u Crkvi u suvremenom svijetu. Spomenute sinode raspravljale su posebice po pitanju pripuštanja sakramentima rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih vjernika i drugim izazovima s kojima se susreće obitelj.

Nakon izlaganja uslijedila je rasprava u kojoj su izneseni brojni problemi s kojima se svećenici susreću u pastoralu braka i obitelji. Susret je završio euharistijskim slavljem u samostanskoj kapeli i bratskim druženjem za obiteljskim stolom.